Günümüzün en popüler sosyal ağ platformları arasında bulunan Reddit'in F Serisi yatırım turunda 410 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. 2021 yılı içinde toplamda 770 milyon doların üstünde yatırım bölge Reddit, aldığı yatırımların ardındaki halka arz gerçekleştirmeye karar verdi. 

2021 yılının Aralık ayında S-1 belgesini doldurarak halka arz için birincil adımını atan Reddit, sonrasında ise halka talep planını rafa kaldırdı. The Information tarafından aktarılan bilgilere kadar Reddit, halka arz yerine getirmek için çalışmalarına başladı.

The Information'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine kadar Reddit, 2023 yılının ikinci yarısında halka arz gerçekleştirecek. 2021 yılının Ağustos ayında aldığı 410 milyon dolarlık yatırımla birlikte Reddit'in değerlemesi 10 milyar dolara ulaşmıştı.

10 milyar dolarlık değerlemenin gerisinde halka talep çalışmalarına başlayan Reddit, 2021 yılının Aralık ayında 15 milyar dolar değerlendirme ile halka arz gerçekleştirmeyi planlıyordu.15 milyar dolarlık değer biçme planı, Reddit'in 2021 yılındaki hızlı yükselişi ile birlikte karşımıza çıkmıştı.

Hatırlatmak gerekirse Reddit, WallStreetBets'in GameStop hareketi ile birlikte epeyce süratli bir yükselme gerçekleştirdi. Sonrasında ise düşüşe geçen Reddit, halka arz planlarını durdurdu. Şimdi ise 14 aylık gecikmeyle halka arz planına sürekli Reddit, değerleme konusunda birincil planının arkasından kalacak gibi görünüyor.

Reddit'in yatırımcıları arasında yer alan Fidelity Management and Research Company'ni göre aktarılan bilgilere göre şirketin şu anki değeri 6,6 milyar dolar seviyelerinde. Kısacası Reddit'in değerlemesi yaklaşık 1 yıl içinde 10 milyar dolardan 6,6 milyar dolara düşmüş durumda. Reddit'in halka talep süreci ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/16/reddit-2023-yilinin-ikinci-yarisinda-halka-arz-gerceklestirebilir