Dünya Afiyet Örgütü, yaşlılığı çevresel faktörlere düzen sağlayabilme yeteneğinin azalması olarak tanımlıyor. Yaşlanma ile gelişebilen irtibat güçlüğü ve bedensel yeteneksizlik ihtiyar bakımı konusunu önemli ayla getiriyor. Bu alanda çalışan şirketler de yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre afiyet platformu Homethrive, 20 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık yatırım Human Capital liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırıma katılanlar arasında Allianz, 7wireVentures ve Pitango HealthTech yer alıyor. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 38 milyon dolara çıktı. 

Dave Jacobs ve David Greenberg kadar kurulan şirket, ihtiyar ve engelli kişilere odaklanıyor. Ihtiyar ve engelli bireylere hasta bakıcılık hizmeti sunuyor. 2018'de kurulan Homethrive, yaşlı bireylerin endişelerini dindirmeye, sorunlarını çözmeye, aile ve toplumlarıyla irtibat kurmaya devam etmelerine yardımcı oluyor. 

Yapılan araştırmalara göre ABD'de ihtiyar bireyin bakımından sorumluluk sahibi olan aile üyesi sayısı artıyor. Bu yüzden bu alanda etkinlik belirten şirketler, özellikle ABD'de yaygınlık gösteriyor. 

Geçen Kasım ayında yaşlılara odaklanan afiyet girişimi Papa'nın 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Tur; TCG, Tiger Global Management, Canaan, Initialized Capital ve Seven Seven Six'in katılımıyla SoftBank Vision Fund 2 kadar yönetilmişti. Toplam yatırım bedelini 240 milyon dolara çıkaran şirket, değerlemesini 1,4 milyar dolara yükseltmişti.

Papa, 2017 yılında Andrew Parker kadar kuruldu. Yaşlı bireylere evde ve dışında bakım konusunda yardım etmek için sosyal yardım ve takviye sağlıyor. Çünkü bireyin gereksinimleri yaş ilerledikçe artıyor. Maddesel kapasitedeki yetersizlik, sosyal çevrenin küçülmesi gibi nedenlerle jurnal yaşam aktivitelerini sürdürmede güçlük yaşanmasına neden oluyor. Papa, bu konuya ihtiyar bireyleri onlara asistan olacak kişilerle (Papa Pal) buluşturarak çözüm buluyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/24/yasli-bakimina-odaklanan-homethrive-20-milyon-dolar-yatirim-aldi