İlk olarak geçtiğimiz ay ortaya çıkan ürünün, 2021’in ilk yarısında piyasaya çıkacağı konuşuluyordu. Ama Redmi’nin Mahsul Müdürü Wang Teng’in Weibo’da yaptığı bir paylaşım, bunun doğru olmadığını ortaya çıkardı. Teng’in paylaşımına  tarafından Xiaomi Mi Pad 5, 2021’in ikinci yarısında  piyasaya çıkacak.

Merakla beklenen aygıt, Çinli teknoloji devinin uzun bir aradan sonra çıkaracağı ilk tablet olacak. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 870 işlemcisinden alacak olan  Mi Pad 5, 11 inç boyutunda 120Hz tazeleme hızı sunan bir ekran ile gelecek. 1560 X 1600 Full HD+ çözünürlüğündeki bu ekran, IPS bir panel kullanacak. 8720 mAh bataryaya sahip olan tablet, emrindeki tarafındaki parmak izi okuyucu doğru biometrik emniyet sunacak. Masaüstü modu gibi yazılımsal özellikler de bu ürünle beraber ilk kere karşımıza çıkacak.

Ama Mi Pad 5, tanıtılacak olan tek tablet değil. Az Önce ismi bilinmeyen iki model daha, bu ürünle beraber tanıtılacak. Bunlardan birinin Pro model olacağı, işlemci olarak Snapdragon 855+ ve AMOLED ekran geleceği biliniyor. Lansman tarihine dek daha fazla bilginin sızması bekleniyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/redmi-yoneticisinden-xiaomi-mi-pad-5-aciklamasi
Yorumlar