İsveç merkezli Teenage Engineering ile Panic ortaklığında tasarlanan ufak oyun konsolu Playdate piyasaya çıktı. 1 bitlik beyaz ekranın yanı sıra 4 yönlü bir pedi, iki oyun düğmesi ve tabi tarafta teftiş görevi görecek mekanik bir krankı bünyesinde barındıran cihazın ön sipariş aşamasında gördüğü rekor istek arz zincirinin belini büktü.

Panic’in Playdate için planladığı ilk ön sipariş dalgası tamamlandı. Konsola yoğun talep bildiren tüketiciler, uluslararası nakliye ağında sorun yaşanmasına yol açtı. Cihazın yurt dışına dağıtımını yapan firma tüketicileri mağdur ederken, ürünün bu yılki ön sipari aşaması sona erdi.

En fazla satan oyun konsolları açıklandı

Playdate 24 saat sürmeden tükendi

29 Temmuz’da ön siparişlerine başlanan Playdate oyun konsolu için 2021 yılında 20 bin adet hedefi koyulmuştu. Panic’in bu sayıya ulaşması 24 saat sürmedi, 179 dolar fiyat etiketine sahip ürün 20 dakikada tükendi. Cihazı yurt dışından satın bölge müşteriler nakliye aşamasında sorun yaşadıklarını bildirdiler. Siparişlere yetişmekte zorlanan taşıma firması gecikmeli de olsa kullanıcılara yetiştirdi.

Panic bu sene için ön sipariş almayı durdurduğunu açıkladı. İkinci faz önümüzdeki sene başlayacak.

playdate

Playdate kullanıcıları 3 ay her tarafında her hafta iki yeni oyuna sahip olacaklar. Esasında Panic’in böyle bir taktik izlemeyeceği ve tüm oyunların konsol ile benzer anda kutudan çıkacağı varsayım ediliyordu. Oysa beklentiler boş yere çıktı. Bundan Başka bahse konu olan 3 ay, cihazın satın alındığı tarihten itibaren başlayacak. Örneğin 2022’de ürünü eline geçiren bir kullanıcı, 2021’dekine kıyasla oyunlara daha geç erişecek.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/playdate-on-siparis-dakikalar-icinde-tukendi