SteamDB‘nin raporuna tarafından 7 Mayıs tarihinde meydana çıkan oyun, çıktığı gün büyük bir başarım kazandı. Setam‘de eşzamanlı olarak  101.726 oyuncuyu gören Resident Evil Village, Capcom için kayda değer bir rekora imza attı. Önceki yapımlara kıyasla epeyce yüksek olan bu rakam, şirket içindeki yeni rekor olmayı başardı.

Örnek devretmek icabında rekorun bir önceki sahibi Residen Evil 2 Remake, eşzamanlı olarak maksimum 74.227 oyuncu barındırmış. Serinin diğer oyunlarından Resident Evil 3 Remake 60.293, Resident Evil 7 ise20.499oyuncu görmüştür. Bu rakamlar çevrimiçi oyunlara kıyasla oldukça az gelebilir. Fakat hikayeli oyun olan diğer rakiplerle kıyaslandığında oldukça önemli.

Sadece oynayanı yok izleyeni de bol olan Resident Evil Village, yayınlama platformlarında da saygın bir kitleye ulaştı. Popüler dehşet oyunu çıktığı gün, Twitch’de 658.703 kişi tarafından izlendi. daha sonra bu rakam ciddi oranda düşse de hala 275 bin izleyici Resident Evil oynayan yayıncıları izlemeyi seçim ediyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/resident-evil-village-eszamanli-oyuncu-rekoru-kirdi
Yorumlar