Frankenstein’s Army filminde, başında pervane olan heybetli bir canavar, bir grup askere saldırıyor. Sonunda askerler de canavarı patlatarak yeniyordu. Village‘da da asıl kişilik Ethan Winters, benzer konsepte sahip ‘Strum’ isimli bir canavar ile oyunun sonlarına içten kapışıyor.

Eurogamer‘a konuşan yönetmen, röportajında “Her şey bire bir benziyor. Filmdeki sahnenin aynısı. Oysa filmimde yakıt tüplerini kesmeniz gerekiyor. Beceriksiz olan tek şey bu. Her şey ateş alıyor ve sonradan patlıyor. Kameranın dönme şekli, ortamlar, renk paletleri bile örtüşüyor. Benzeri filmim için yapılan bir animasyon” dedi.

Rapphorst, Capcom‘un Resident Evil Village için canavarın tasarımını kullanım konusunda hiçbir zaman iletişime geçmediğini söyledi. Oyunun 7 Mayıs’ta çıkışının ardındaki insanların onu tasarım konusunda uyardığını ifade eden yönetmen, olağanüstü bir tasarım bulmanın sahiden şiddet olduğunu ve hiçbir müsade alınmadan yapılan bu işin bir nevi taciz olduğunu savundu.

Kopya iddialarına konu olan Frankenstein’s Army filmindeki yaratık.

öte taraftan Hollandalı yönetmen, Capcom‘dan herhangi bir telif ücreti beklemediğini, ama potansiyel tazminat yolları için seçenekleri araştırdığını söyledi. Yönetmenin tazminat olmak için filmi 2013’te finanse eden MPI Group ile birlikte çalışması bekleniyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/resident-evil-village-oyundaki-bir-canavari-kopyalamis
Yorumlar