Robinhood, iş ve finans hakkında haber yerine getirmek nedeniyle Sherwood adlı bağımsız bir medya yayınını başlatacağını duyurdu. Robinhood'un medya girişimi, 2019'da popüler jurnal haber bülteni Snacks'i üreten MarketSnacks'i satın almasıyla başladı. Robinhood Snacks, abonelere üç dakikalık duyuru sunuyor. Sherwood da Snacks'i esas alarak marka bilinci oluşturma ve alıcı edinme arabulucu olarak hizmet edecek.

Sherwood Media, içeriğin egemen kalmasını sağlamak için Robinhood'un bir alt kuruluşu olarak var olacak. Yayını, kıdemli teknoloji editörü ve medya girişimcisi Joshua Topolsky yönetecek. The Verge'in kurucusu ve eski Genel Yayın Yönetmeni, esas şirketi Vox Media'nın müşterek yaratıcısı olan Joshua Topolsky, bununla beraber Bloomberg'in eski Dijital İçerik Sorumlusu olarak ödev yapıyordu.

Topolsky, ürün geliştirme, editörlük ve satış personelinin işe alınması da dahil olmak üzere bütün operasyonun denetlenmesinden sorumluluk sahibi olacak. Bu sene muhabirler, editörler ve sosyal ağ içerik oluşturucuları da dahil almak üzere düzinelerce çalışanın işe alınması bekleniyor.

Şirket, Sherwood Media'nın Snacks'e konut sahipliği yapacağını ve 2023 baştan başa haber güncellemeleri ve analizlerine, orijinal raporlamaya, sosyal öncelikli içeriğe ve canlı etkinliklere odaklanan bir dizi yeni editoryal teklif paketinin başlatılmasının beklendiğini söyledi. Topolsky, meslek ve finansla ilgili açıklanmış sektörlere odaklanan yeni haber bülteni ürünlerinin de gelecekte sunulabileceğini söyledi.

Robinhood, geçmişte Snacks'ten para galip gelmek için hiçbir çaba göstermemiş olsa da Sherwood Media'nın şirketin ortaklara reklam fırsatları sağlayacağını belirtti. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/30/robinhood-sherwood