Rollic'in Onnect – Matching Puzzle oyununu 6 milyon dolara satın aldığını geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Rollic kadar bizimle paylaşılan bilgilere tarafından şirket, yeni bir satın alma gerçekleştirdi. 2020 yılının Ağustos ayında Zynga tarafından satın alınan Rollic, beraber High Heels! oyununu geliştirdiği yerli partner stüdyosu Uncosoft'u satın aldığını duyurdu.

Satın alma anlaşmasının parasal detayları ile ilgili herhangi bir data paylaşılmadı. 2018 yılında Edip Enes Çakır kadar kurulan ve İzmir merkezli olan Uncosoft, mobil oyunlar geliştirme hedefi ile kuruldu. 

9PM Football Managers, High Heels! ve Repair My Car! gibi oyunlarla karşımıza çıkan Uncosoft, High Heels! ve Repair My Car! oyunlarını Rollic ile birlikte yayınladı. 2021 yılı başında yayınlanan High Heels!, yayınlandığı günden bu yana 70 milyondan pozitif indirildi.

Rollic ile müşterek değerlere sahip, mahsul odaklı ve kabiliyetli stüdyolar ile aynı ilişkiler kurmaktan keyif aldıklarını dile getiren Rollic kurucu ortağı ve CEO'su Burak Vardal, Uncosoft'un Rollic ailesine katılmasıyla birlikte, İzmir'deki üretim güçlerini genişletmeye ve bütün dünyada milyonlarca oyuncuya keyif veren kolektif ve reformcu oyun tasarımları ile mobil oyun sektörüne öncülük etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Global oyunlar üretmeye yönelik kültür ve vizyonlarının, Rollic ve Zynga'nın uzmanlığı ile daha da güçleneceğini gösteren Uncosoft CEO'su Edip Enes Çakır, son birkaç yılda Rollic ve Uncosoft takımları arasında eşsiz bir düzen gözlemlediklerini ve bu zamana değin beraber fazla başarılı ve sevilen oyunlara imza attıklarını da paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/29/rollic-partner-studyosu-uncosoft-u-satin-aldigini-duyurdu