Markalar için pazarlama teknolojileri alanında pek çok öbür çözüm sunan RTB House, "Enjoy Isim Space"  temalı ajanslara özel bir faaliyet düzenledi.  Etkinliğe, İrem Muşkara (Mindshare - Head of Digital), Meltem Moral (Mediacom - Head of Digital), Okan Özcan, (Open (OPN - OC Turkey) - Chief Growth Officer) , Deniz Tunaoglu (Dentsu - Head of Digital) , Kağan Yıldızalp (Publicis - Chief Media Officer) , Sinan Çilek (Skala - Head of Digital), Ertunc Ergenç (Native Media - Head of Digital) ve Erdem Yürük (Forward - Media Managing Partner) davetliydi. Etkinlikte Türkiye'nin önde gelen pazarlama profesyonelleri Webrazzi'nin sorularını yanıtladı.

Pandemi sonrası dijital pazarlama alanındaki gelişmeleri paylaşan pazarlamanın değerli isimleri, ajanslar ve operasyonları için nasıl bir başkalaşım yaşanmasını beklediklerini de aktardı. Buna ilave olarak "Markalar çerezsiz bir dünyaya hazır mı? Nasıl önlemler almalılar?" soruları da yanıtlandı. 

RTB House'un Ülke Müdürü Can Tunçer pandemi döneminde tüm sektörün sınandığını dile getirirken, Türkiye'nin kayda değer atılımlara imza atarak, ola ki de 5 sene sonra olacak gelişmelerin günümüzde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Native Medya'nın Dijital Direktörü Ertunç Ergenç ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Pandeminin getirdiği bazı alışkanlıklar daimi ayla geldi ve bunu yerine getirmek için bir fazla iş ortağı ile birlikte çalışmalarını, daha önce hiç düşünmedikleri, yatırım yapmadıkları bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. 

Forward'ın Yönetici Ortağı Erdem Yürük pandemiyle beraber dijitalde hacim artışları yaşandığını vurgularken, dijital pazarlama alanındaki fırsatların arttığını dile getirdi. 

 Publicis'in Chief Media Officer'ı Kağan Yıldızalp ise dijital medya yatırımlarındaki artışın iki nedeni olduğunu belirtti; 

Bunlardan bir tanesine tüketicilerin satın alma davranışlarındaki değişiklikler, ikincisi de özellikle medya tüketimindeki değişikler. Dolayısıyla bu ikisi emrindeki yandan geldiğinde dijital medya tarafında yatırımlar arttı. 

Open (OPN - OC Turkey) Chief Growth Officer'ı Okan Özcan bundan sonraki dönemin daha kritik olduğunu söyleyerek; "Cross media analytics diyeceğimiz yani medyayı keza "offline"ı ile hem "online"ı ile dürüst değerlendireceğimiz bir alana giriyoruz." dedi.  

Group M'in E-ticaret Yönetici Ortağı Kâinat Gülyaşar, "Son 2 yıl içerisinde bizim beklediğimizin fazla daha ötesinde bir zıplama oldu,"  dedi ve sözlerini şöyle devam ettirdi: "derhal herkes dijital pazarlama yatırımlarını yaparken, e-ticareti nasıl daha pozitif aktive edebilirim, oradaki gelirimi nasıl artırabilirim diye düşünmeye başladı. "

Gerçekleştirdiğimiz röportajda pazarlama dünyasının değerli profesyonellerinin görüşlerine daha ayrıntılı bir şekilde erişebilirsiniz. İyi seyirler!

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/05/rtb-house-un-duzenledigi-etkinlikte-sektorun-onde-gelen-ajanslari-webrazzi-nin-sorularini-yanitladi