Bundan on yıl önce 400W PSU’lar tüm sistem için yeterli görülüyorken günümüzde bilgisayar bileşenlerinin güç gereksinimi çok arttı. Üreticilerin enerji verimliliği ile ilgili çalışmaları sürse de NVIDIA’nın yeni RTX 40 serisi, oyun oynarken elektrik faturasını daha fazla düşünmenize niçin olabilir.

ABD’de üst düzey oyun bilgisayarı yasağı! İşte nedeni

RTX 40 serisi güç tüketiminde 400W’ı geçebilir

Son sızıntılara tarafından RTX 40 serisinin şiddet tüketimleri 400-500W aralığında olacak. RTX 3090’ın TDP değerinin 350W olduğunu düşünürsek yeni nesil için 50W’a daha gereksinim duyulması yanlış gelmiyor. Hala bir takım sistemler 400W sağlayan zor kaynakları ile çalışırken bir ekran kartının bu tüketime ulaşması büyük bir adım.

nvidia rtx 4000

gerçi kuvvet tüketimlerinin bu seviyeye ulaşmasını bir dezavantaj olarak sayamayız. Zira RTX 40 serisi üst seviye bir performans sunacak ve sunacağı performansa tarafından bir güç gereksinimine sahip olacak. Bu yüzden yeni nesilde 400W güç gereksinimine ulaşması beklenen bir durumdu.

RTX 40 serisinin 2022 sonlarında veya 2023 başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. bununla beraber RTX 3090’dan 8000 daha pozitif olarak 18.432 CUDA çekirdeğine sahip olacağı söyleniyor.

Üst düzey oyuncu sistemleri bir “sorun” haline geliyor

ABD’nin bir takım eyaletlerinde üst seviye oyuncu sistemlerinin yüksek kuvvet tüketimleri nedeniyle yasaklanması, üstteki düzey sistemlerin sorun haline geldiğinin en manâlı göstergesi oldu. Özellikle ekran kartlarının kademeli olarak gelişen zorlama ihtiyacı, bundan böyle bir sistem toplarken TDP değerini daha artı düşünmemize niçin olabilir.

Ekran kartı üreticileri NVIDIA ve AMD’den yüksek performans sunan ekran kartları için bile daha fazla verimlilik bekliyoruz. Eğer bunun huysuz olursa hukuki sınırlamalar ABD dışındaki ülkelerde de devreye girebilir.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/rtx-40-serisi-elektrik-faturaniza-acimayacak