Dijital sıhhat girişimi Nutromics, 14 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım turuna, Dexcom Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. VU Venture Partners ve Artesian Investments dahil oldu. Avustralya merkezli şirket, şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 21,2 milyon dolara yükseldi. Yeni gelen yatırım, ABD'ye başlatmak ve Ar-Ge faaliyetleri için kullanılacak. 

2017 yılında kurulan şirket, Hitesh Mehta ve Peter Vranes kadar kuruldu. Nutromics, biyobelirteç izleme cihazı şirketi olarak konumlanıyor. Biyobelirteç, gövde kadar üretilen, kan veya idrar gibi karoser sıvılarında tespit edilebilen ve spesifik bir süreci, durumu veya hastalığı belirten bir madde olarak tanımlanıyor. Şirket, DNA sensör teknolojisini kullanarak tanı edilen hastalıkları izliyor. Bu yılın nisan ayında şirket, eski Abbott Laboratories yöneticisi Agim Beşiri CMO olarak atadı.

Biyobelirteç üstüne çalışan şirketler son dönemde uyarı çekiyor. Geçen Şubat ayında yeni ilaç keşfini hızlandırmaya odaklanan Koneksa Health, 45 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu AyurMaya liderliğinde gerçekleşti. Takeda Ventures, Velocity Capital, McKesson Ventures, Merck Global Health Innovation Fund, Novartis (dRx Capital) Spring Mountain Capital ve Waterline Ventures katıldı. New York merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 70,6 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırım, şirketin meslek ve Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacağını açıkladı.

2013 yılında kurulan Koneksa, kendini dijital biomarker yani (biyobelirteç) şirketi olarak konumlandırıyor. Biyobelirteç çoğu birey için ilk bakışta yararsız bir terim gibi gelebilir. Bu kavram; cisim kadar üretilen, kan veya idrar gibi vücut sıvılarında saptama edilebilen hastalığı gösteren bir madde ya da bilgi olarak biliniyor. Bilhassa kanser hastalığının erken teşhisinde büyük ağırlık taşıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/12/dijital-saglik-girisimi-nutromics-14-milyon-dolar-yatirim-aldi