Bitkisel bazlı organik gıda üreticisi olarak hizmet veren SAF Nutrition'ın 5 milyon dolar değer biçme üzerinden 350 bin dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre SAF Nutrition, aradan geçen 1 yılın gerisinde yeni bir yatırım daha aldı.

SAF Nutrition göre aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, süratli A öncesi köprü yatırım turunda 750 bin dolar yatırım aldı. Laf konusu yatırımın 15 milyon dolar değer biçme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. SAF Nutrition'ın 750 bin dolarlık yatırım turuna melek yatırımcılar Belis Üstünel, Şule Zorlu, Özge Yürür ve Ömer Üstünel katıldı.

Belis Üstünel, Özge Yürür ve Şule Zorlu'nun SAF Nutrition'ın geçtiğimiz yıl gerçekleşen yatırım turuna katıldıklarını da hatırlatalım. SAF Nutrition, aldığı yeni yatırım ile birlikte 1 sene içinde değerlemesini 10 milyon dolar artırmış da oldu.

Bitki bazlı yiyecek, atıştırmalık ve sporcu ürünleri üreticisi SAF Nutrition, süper gıdalar, bitki bazlı protein karışımları, dinç atıştırmalıklar, vegan köfte gibi hazır gıdalar, çocuklara ve sporculara özel ürünlerin ile ön plana çıkıyor. 

Türkiye'nin yanı sıra Birleşmiş Krallık ve Almanya'da da faaliyet belirten SAF Nutrition, SPX, Supplementler, Costa Coffee, Boyner, Decathlon gibi mağaza ve online kanallarda bulunabiliyor. SAF Nutrition'ın birincil somut mağazasını geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul'da açtığını da hatırlatalım.

Aldıkları yatırımla yurt dışı operasyonlarına yük vereceklerini ve mağazacılık dikeyinde büyümeyi hedeflediklerini dile getiren SAF Nutrition Kurucu Ortağı Tolga Tunçsav, bu yatırım turunda galibiyet hikayelerine mevcut ortaklarının yanı sıra bir melek yatırımcıyı daha dahil ettikleri için mutlu olduklarını da paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/12/07/saf-nutrition-15-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-750-bin-dolar-yatirim-aldi