Organik gıda girişimlerinin her geçen gün daha popüler bir ayla geldiğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Bitkisel bazlı organik gıda üreticisi olarak hizmet veren SAF Nutrition, yatırım aldığını duyurdu. SAF Nutrition göre paylaşılan bilgilere göre girişim, 350 bin dolar yatırım aldı.

350 bin dolarlık yatırımın 5 milyon dolar değerlendirme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda yer alan SAF Nutrition Kurucu Ortağı Tolga Tunçsav, yatırım turuna, 2 yıl önce 22 ürünle doğal ürünler pazarına giren yerli bir teşebbüs olarak yazdığımız galibiyet hikayesiyle çıktıklarını ve Kasım başı itibarıyla Belis Üstünel Tacir, Şule Zorlu ve Yavuz Yürür'den toplam 350 bin dolarlık yatırım aldıklarını paylaştı.

Alınan 350 bin dolarlık yatırım SAF Nutrition'ın yurt dışına açılması için kullanılacağını da belirtelim. Edindiğimiz bilgilere göre SAF Nutrition, Almanya'dan başlayarak yurt dışına açılacak. 2 sene önce İstanbul'da kurulan SAF Nutrition'ın sunduğu ürünler arasında nebati toz gıdalar, dinç atıştırmalıklar, protein mixleri ve latte mixleri bulunuyor. 

Henüz 2 yıllık bir marka olmalarına karşın, kısa sürede gösterdikleri seri yükselme ve gelişimin yeni yatırımları beraberinde getirdiğini bildiren SAF Nutrition Kurucu Ortağı Tolga Tunçsav, aldıkları bu kişisel yatırımlarla global marka olma yolundaki adımlarımızı hızlandıracaklarını da paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/04/saf-nutrition-5-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-350-bin-dolar-yatirim-aldi