Geçen haftalarda Dünya Afiyet Örgütü'nün tanımına tarafından afiyet çalışanı, toplumun sıhhat düzeyini koruyan ve geliştiren kimse olarak tanımladığını yazmıştık. Bu şahısların dünya nüfusunun yüzde 3'ünü oluştuduğunu söylemiştik. Şahısların yerinde sağlık hizmeti almasında çalışanların nitelikli hizmet verebilmesi için yerinde rakam ve nitelikte olması oldukça önemli olduğunu belirtmiştik. Buna paralel olarak sağlık durumu sektörü odağında dijital kariyer platformu olarak konumlanan Trusted Health, 149 milyon dolar yatırım aldığını kaydetmiştik.

Covid-19 pandemisi özellikle sıhhat çalışanları üstünde büyük bir zorlama yarattı. Washington Post tarafından Nisan ayında yaptığı anket, sıhhat çalışanlarının yüzde 62'sinin pandemiden nedeniyle üzüntü yaşadığını ortaya koydu. Bu da elbette bu alanda birçok ülkenin personel sıkıntısı yaşamasına neden oldu. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda yeni bir yatırım haberi gündeme geldi. Sağlık Durumu çalışanı odaklı sosyal ağ irtibat platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 100 milyon dolara çıktı. Tura Suvretta Capital Management ve Avidity Partners liderlik etti. Hem HBM Healthcare Investments, Infinitum Asset Management, Adage Capital Management, Cormorant Asset Management ve Park West Asset Management yer aldı.

Şirketin CEO'su Ted Jeanloz, "Yatırım, yeni ve mevcut pazarlardaki hızlı büyümemizi hızlandıracak. Sağlık Durumu çalışanları için kariyer fırsatları ve adalet ettikleri toplum desteğini kazanmaları önemli fırsatlar yaratacak" diyerek 76 milyon dolarlık yatırımı nasıl kullanacaklarını anlatıyor. 2014'te ABD'de kurulan şirket, afiyet çalışanlarının vardiyalarını takip etmesini sağlıyor. Bir taraftan bir kariyer sitesi gibi iş arayanlarla meslek verenleri bir araya getiriyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/10/saglik-calisani-odakli-sosyal-ag-iletisim-platformu-connectrn-76-milyon-dolar-yatirim-aldi