Akciğer, yürek, kan basıncı, şeker gibi kronik hastalıklar dünya genelinde en yaygın ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Birçok faktöre emrindeki olarak ortaya çıkan bu hastalıklar, kişinin yaşamı boyunca devam ederek, yaşam kalitesinde azalmaya niçin oluyor. Bu yüzden düzenli çare bu hastalıklarla uğraş edenler için epeyce önemli. 

Bu alana odaklanan sağlık girişimi Sidekick Health, 55 milyon dolar yatırım aldı. Novator Ventures kadar yönetilen tura Wellington Partners, Asabys Partners ve Frumtak Ventures katıldı. Yatırım sonrasında Novator Ventures Kurucusu Birgir Mar Ragnarsson, Sidekick'in idare kuruluna katılacağı açıklandı. Geçen sene gelirlerini üç kat artıran şirket, yeni yatırımı ABD'deki varlığını güçlendirmek için kullanacak. 

Sidekick, 2014 yılında iki hekim Saemundur Oddsson ve Tryggvi Thorgeirsson kadar kuruldu. İzlanda merkezli Sidekick, kronik hastalıkların tedavisine yönelik dijital bakım platformu ilerletti.

Gamification (Oyunlaştırma) odağına alan platform, kullanıcıların yani hastaların bahşetme aracılığıyla sağlıklarını takip etmeleri sağlıyor. Dünya çapında 40 bin pozitif kullanıcısı olan platformun en büyük pazarları aralarında ABD, Almanya, İsveç ve İzlanda'da yer alıyor. 

Geçen Şubat ayında kardiyoloji alanına odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Story Health'in 22,6 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Tur, Northpond Ventures ve B Capital Group kadar yönetilmişti. Yatırım turuna LRVHealth ve mevcut yatırımcılar Hazine Ventures ve General Catalyst katılmıştı. 

Aynı ay kronik hastalık bakım idare şirketi Omada Health 192 milyon dolar yatırım aldığını da duyurmuştuk. Omada; diyabet, hipertansiyon ve adale-iskelet sistemi hastalıklarına sahip kişilere kişiselleştirilmiş çare yöntemleri sunuyor. Kullanıcılara hastalık özelinde perhiz, alıştırma, kan şekeri ölçümlerini peşine düşüp takip etmelerine tezgâhtar oluyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/05/saglik-girisimi-sidekick-health-55-milyon-dolar-yatirim-aldi