Teknolojik gelişmelerin afiyet sektöründe kullanılması ilerleyen yıllarda birçok hastalığın zahmetsizce önlenmesi ve tedavi edilmesini sağlayacak. Bunu yapacak teknolojilerden biri de sanal hakikat (VR)... VR; sıhhat sektöründe ameliyat tasarlama, korku tedavisi, analjezik, robotik cerrahi, beceri eğitimi gibi uygulamalarıyla ön plana çıkıyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar; kronik ağrıları tedavi etmek için sanal realite yöntemleri geliştiren AppliedVR, 36 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, F-Prime Capital, JAZZ Venture Partners, Sway Ventures ve SVB Ventures'tan geldi. Şirketin toplam yatırım miktarı 71 milyon dolara çıktı. Bu gelişmenin ardındaki açıklama yapan şirketin kurucu ortağı ve CEO Matthew Stoudt, "İşe en kompleks, maliyetli hastalıklardan biri olan kronik sızı ile başladık. Amacımız, bu yöntemi cümbür cemaat için erişilebilir kılmak" diye konuşuyor. 

Kitlesel olarak üretilen sanal realite cihazları, bir akıllı telefondan ve özel kulaklıklardan oluşuyor. Sanal doğa ortamında dinlenmenin, özellikle belirtiler şiddetli olduğunda, kronik ağrıları hafifletmeye yardımcı oluyor. Bu noktada  AppliedVR da kronik sızı yönetimi, akut postoperatif ağrı ve anksiyete üstüne çalışıyor. VR kulaklığıyla fibromiyalji ve kronik bel ağrısını çare etmek için görsel ve işitsel programlardan yararlanıyor. Ağustos ayında AppliedVR, kronik sancı tedavisinde sanal gerçekliğin etkinliğini test etmek üzere araştırma şirketi Curebase ile ortaklık kurdu. 

Aynı sektörde faaliyet gösteren şirketler aralarında bu yılın başlarında 9 milyon dolar toplayan XRHealth ve 2019'da tohum finansmanında 3 milyon dolar toplayan Karuna Labs yer alıyor. Belçika merkezli Oncomfort, Eylül 2020'de 11,8 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/12/saglik-platformu-aplplied-vr-36-milyon-dolar-yatirim-aldi