İnsanın hayat süresi son yıllarda oldukça arttı. bununla beraber bu artışı ihtiyar nüfus beraberinde farklı sorunları da getiriyor. Hayat süresi baştan başa oluşan sinir hücrelerinin harabiyeti ve sonucunda ortaya çıkan klinik tablolar yani “nörodejeneratif hastalıklar” bir adım daha öne çıkıyor. Dolayısıyla bu hastalıkları deva olan yöntemler önemlilik arz ediyor. 

Alzheimer, parkinson, prion, huntington gibi nörodejeneratif hastalıkları olan halk için dijital terapötik yani çare edici yöntemler geliştiren Neuroglee Therapeutics, 10 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Openspace Ventures ve EDBI göre yönetidi. Yeni yatırım, sanal nöroloji klinikleri başlamak ve şirketin Boston'a taşınması için kullanılacak. 

Neuroglee, Mayo Clinic ile 'Neuroglee Connect' adlı yeni bir platform üzerinde çalışıyor. Neuroglee Connect ile hastalar gerekli müdahaleler için 24 saat hizmet veren sağlık ve klinik bakım ekiplerine erişebilecek. Şirketin ürün yelpazesi içinde Parkinson ve felç geçiren hastalara karşın ürünler bulunuyor. Hastalar kişiselleştirilmiş ürünlere, bir akıllı telefon veya tablet aracılığıyla erişiyor. Ayrıca Aralık 2020'den beri Alzheimer için dijital terapi yazılımı NG-001'in üzerinde çalışan Neuroglee Therapeutics, bu konuda çığır açacak teknolojiler üretiyor. 

Şirketin kurucu ve CEO'su Aniket Singh Rajput,“Dijital terapi yazılımı, Alzheimer'ı olan hastanın parmak hareketlerinin hızına, oyunları ya da görevleri tamamlama süresine ve cihaz kamerasıyla tanımlanan yüz ifadelerine göre hareket ediyor. Böylelikle hastanın bilişsel işlevleri iyileşiyor. Hastalara olumlu anıları ve duyguları kaldırmak için hastanın geçmişinden gelen görüntüleri kullanan yazılım, bilişsel ve davranışsal sorunları üzerinde etkili olan anımsama terapisini de içeriyor." diyerek bu yazılımın tam olarak ne işe yaradığını açıklıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/09/saglik-platformu-neuroglee-therapeutics-10-milyon-dolar-yatirim-aldi