Ayrıca sıhhat keza de giyilebilir aygıt teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Finlandiya merkezli Bilgi, yeni yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere tarafından Bilgi, tohum öncesi ve tohum yatırım turlarında toplamda 4 milyon dolar yatırım aldı.

Laf konusu 4 milyon dolarlık yatırım turu ProFounders liderliğinde gerçekleşti. 4 milyon dolarlık yatırım turuna ProFounders'ın haricinde ise Lifeline Ventures, Accel, Johannes Schildt ve Kristian Ranta katıldı. Diyabetik olmayanlar için kan şekeri takibine odaklanan Data, 2019 yılında Helsinki'de kuruldu.

Sunduğu algılayıcı ve mobil başvuru formu ile birlikte insanların metabolik sağlık durumu durumunu iyileştirmeyi ve ideal diyetlerini anlamalarına yardımcı olmayı hedefleyen Veri, sensörü doğru elde ettiği kan şekeri verilerini mobil uygulaması ile kullanıcılarına aktarıyor.

Metabolic health beygir your fingertips.

Join the new era of health: https://t.co/p1YNhIfrdc pic.twitter.com/hvhodhQu62

— Bilgi (@veristable) August 26, 2020

Data'nin mobil uygulamasının şu an için yalnızca iOS platformunda yer aldığını da belirtelim. Bilgi sunduğu bilgiler ile birlikte kullanıcısının gıda seçimleri hakkında reel zamanlı geri bildirim sağlıyor. Data alınan yatırım ile birlikte ABD'de açılacak.

Edindiğimiz bilgilere kadar Data kadar üretilen sensörler Haziran ayından itibaren ABD'de satışa sunulacak. Bilgi tarafından aktarılan bilgilere tarafından sensörler için 50 bin kişilik bir bekleme sırası mevcut. Data tarafından üretilen sensörün 129 dolar fiyat etiketine sahip olduğunu da ekleyelim.

Veri'nin mobil uygulamasının aylık abonelik fiyatı ise 108 dolar. Son olarak Veri'nin sunduğu algılayıcı ve uygulamanın Apple'ın sıhhat uygulaması ile entegre bir şekilde çalıştığını da belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/07/saglik-ve-giyilebilir-cihaz-teknolojilerine-odaklanan-veri-4-milyon-dolar-yatirim-aldi