Sağlık sektöründe bilgi, klinik yardım sağlamaya ve risk altındaki hastaları yönetmeye muavin olurken tıp uzmanlarının değişik kaynaklardan gelen verileri analiz etmelerine sağlıyor. Böylece tedavilerin sağlıkları üzerindeki etkileri daha iyi gözlemleniyor. Çünkü bireysel afiyet verileri hastanın kimliği açıklanmış veya belirlenebilir hakiki kişinin maddi ve ruhsal sağlığına ilişkin her türlü veri ile kişiye sunuyor.

Bu noktada salgının da etkisiyle afiyet hizmeti verileri dünya genelinde gün geçtikçe büyüdüğünü ve bu büyümenin sıhhat hizmetlerinde bilgi yönetimi nasıl yapılması gerektiği sorusunu beraberinde getirdiğini yazmıştık. Kasım ayının ortasında afiyet platformu Lifen, 58 milyon dolar yatırım almıştı. Girişim, tıbbi raporlarla başlayarak sağlık sektörü için dijital altyapı üstünde çalıştığını ve yatırım turunu Creadev ve Lauxera Capital Partners göre yönetildiğini söylemiştik. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre sıhhat bilgi işine odaklanan şirketi Innovaccer, 150 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 375 milyon dolara yükseldi. Innovaccer'ın değerlemesi 3,2 milyar dolara çıktı. Tur, Mubadala Capital göre yönetildi. Yatırım turuna M12 fonu B Capital Group, OMERS Growth Equity, Dragoneer, Steadview Capital, Tiger Global Management, Whale Rock Capital Management katıldı. Yeni gelen yatırım şirketin Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. 

Mubadala Capital'den yapılan açıklamada 2019'dan beri şirketin yatırımcısı olduklarının altını çizildi. Şirketin bu alanda yeni standartlar vermek konusundaki başarısına dikkat çekildi. Bunun nedeni şirketin geliştirdikleri işin basit ve anlaşılması mümkün olmasına bağlandı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/16/saglik-verisi-isine-odaklanan-innovaccer-150-milyon-dolar-yatirim-aldi