Salesforce'un NFT Cloud platformunu yayına aldığını sizlere aktarmıştık. Şirket, bu hafta Salesforce Web3 programını duyurdu. Salesforce Web3, markaların Web2 ve Web3 ortamlarıyla benzer herif deneyimleri geliştirmesini sağlıyor. Salesforce Web3 ile şirketler, Customer 360 ürününü Web3 verisine bağlayarak müşterilerin geleneksel ve dijital platformlarda nasıl etkileşime girdiğini görebiliyor. 

Yeni bir API entegrasyonu olan Web3 Connect ile markalar, Web2'den Web3'e uzanan kişiselleştirilmiş ve çok kanallı deneyimler yapı edebiliyor. bununla beraber, Markalar, tek bir platform üzerinden bu alanda bereketli bir şekilde ölçeklenmiş oluyor.

Salesforce Web3 dahilinde sunulan ve daha önce NFT Cloud adıyla tanıdığımız NFT yönetimi ise şirketlere, NFT koleksiyonları üretip bu koleksiyonları yönetme imkanı tanıyor. Böylece mevcut müşterilerle kurulan ilişki derinleşirken, yeni gaye kitlelerle etkileşim artırılıyor. Şirketler, bu hizmeti aracısız olarak Salesforce üzerinden kullanarak reel zamanlı tip içgörülerini, blok zinciri aktivitelerini görebiliyor ve bu süreçleri Salesforce Flow ile otomatize edebiliyor. 

Salesforce Web3'ün pilot programı, şu an için sadece sınırlı sayıda kullanıcıya açık. Program, Crown Royal, Mattel ve Scotch & Soda gibi markalar için şimdiye değin 275 binden fazla işleme konut sahipliği yaptı. 

Scotch & Soda'nın Global CRM Müdürü Claire Boots'un aktardıklarına tarafından, Club Soda 3.0 NFT pilot programını ortaya hariç tutmak ve yayına almak, aylar alan bir işlem iken, program, Salesforce Web3 ile 2 haftadan kısa bir zaman içinde hayata geçti. 

Şirketin global danışmanlık ortakları arasında Accenture ve Deloitte Digital yer alıyor. Dijital ajanslar ve strateji danışmanları ise AE Studio, Media.Monks, TIME ve Vayner3 olarak öne çıkmakta. 

Salesforce Web3 programının aşamalı olarak yeni kullanıcılara açılması, beraberinde dünyanın her yerinden pek fazla markanın Web3 odaklı deneyimler geliştirmesini hızlandıracaktır. Bu da Web3 topluluğunun daha pozitif marka ile etkileşime girmesinin yanına daha geniş bir kullanıcı kitlesinin Web3 ile buluşmasını sağlayacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/17/salesforce-web3-2023/