Counterpoint Technology Market Research göre yapılan araştırma, bu yılın ikinci çeyreğindeki küresel akıllı telefon pazarının z raporunu gözler önüne serdi. Parça bazında sevkiyatlar, 2020’nin benzer dönemine kadar %19 artarken, Samsung zirvedeki yerini kordu.

Yayınlanan rapora tarafından, üç aylık zaman içinde dünya genelinde yaklaşık 329 milyon akıllı telefon satıldı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 57,9 milyon satmak adediyle birinciliğini korudu. Yaklaşık yüzde 18’lik paya sahip olan şirketin geçtiğimiz sene yüzde 22’lik payında düşüş yaşandı.

Fiyatı dudak uçuklattı: Samsung Odyssey Neo G9 tanıtıldı

Samsung, Xiaomi’nin bakısını hissediyor

Listede ikinci sırayı ise, 2020’nin ikinci çeyreğine kıyasla satışlarını yaklaşık olarak ikiye katlayan Çinli Xiaomi aldı. Şirket üç aylık dilimde 53 milyon zeki telefon sattı. Sevkiyatlarını takvim bazda yüzde 30 artıran (48,9 milyon) Apple ise listede üçüncü sırayı aldı.

samsung-koltugunu-birakmiyor-liderligini-surdurdu

Listenin geri kalanında ise, Çinli Oppo ve Vivo, OnePlus, Realme ve Lenovo yüksek çoğalma oranlarıyla dikkatleri üzerine topladı. Bu firmaların sevkiyatlarında yüzde 170 ile 110 arası büyüme yaşandı.

Kazanç dinamikleri hakkında direktifler yapan araştırmacı Aman Chaudhary, şu ifadeleri kullandı:

“Küresel zeki telefon toptan sevkiyat gelirleri 96 milyar doları gölgede bırakarak yüzde 25 artı. Bu da endüstrinin miktar kısıtlamalarıyla karşı karşıya kaldığı bir zamanda geliyor. Apple, iPhone12 serisine ve peşinde Samsung, OPPO, Xiaomi ve Vivo‘ya yönelik sürekli talep doğru ikinci çeyrekte rekor gelir payı elde etti. Ancak Xiaomi, kazanç açısından da güçlü bir çeyrek geçirdi. İlk beş içerisinde şimdiye kadarki en yüksek payını elde etti. Redmi Note ve Mi 11 serisinin zinde performansının bunda manâlı payı oldu.”

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/samsung-koltugunu-birakmiyor-liderligini-surdurdu