Günümüzde, teknolojik araçlarda aranan en önemli özelliklerden biri de toza ve suya dayanıklı olmasıdır. Bu özellikler en çok da akıllı telefonlarda aranmaktadır. Bu özelliklerin başında da  suya dayanıklı olması gelir. Gelişen ve değişen dünyada markalar da en çok önem gösterilen bu özelliğe hizmet etmek için adeta yarışmakta.

Hızlı yaşam koşullarında suya düşen, yere düşüp toza bulanan ya da su altında fotoğraf çekmeye dayanabilecek özellikte telefonlara ihtiyaç sonucunda Samsung dev bir atılım yaparak Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge’yi muhteşem özellikleri ile piyasaya sundu.

Bu telefonların en büyük özelliği suya ve toza karşı dayanıklı olması; bu dayanıklılıklarını da IP68 sertifikası ile destekliyorlar. Her iki telefon da 1.5 metre derinliğindeki bir suda 30 dakika boyunca kalabiliyor. Hatta bunu destekler nitelikte videoya alan Max Lee, S7 marka telefona koruma kılıfını da takarak çamaşır makinesine atıyor ve 45 dakikalık programda telefonla birlikte çamaşırlarını yıkıyor. Program bittiğinde ise sonuç harika! S7 hiçbir deformasyona uğramadan Max Lee’nin ellerinde! Süre ise 30 dakikadan fazla, 45 dakika… 



Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge’ye; ikisi de suya dayanıklılıkları nedeniyle amiral gemisi modeli olarak piyasada yer aldı. Farkları ise şöyle sıralanabilir:

Ekran büyüklükleri arasındaki farkla karşılaştırmaya başlayabiliriz. S7 Edge’nin ekran boyutu, S7’den daha büyüktür. Yani S7 Edge, büyük ekran severler için ideal… S7’nin 5.1 inçlik ekrana sahipken S7 Edge 5.5 inçlik ekran büyüklüğüne sahip.

Ağırlık olarak iki model arasında pek fark yok diyebiliriz: S7 152 gr, S7 Edge ise 157 gr’dır.

Kamera çözünürlükleri ise aynı; her iki model de 12 megapiksel arka kemara, 8 megapiksel ön kamera özelliklerine sahip.

Batarya kapasiteleri de ekran büyüklüğüne göre değişmekte… S7 Egde ekran büyüklüğü nedeniyle daha geniş bir kapasiteye sahip.

En önemli kısım ise fiyat karşılaştırması: S7 2899 tl, S7 Edge ise 3399 tl ederindedir.