Samsung Electronics, yenilikçi teknolojilerini kullanıcı alışkanlıklarına göre tasarladığını SUHD TV 2016 serisinde yüksek ışıklı ortamlarda dahi en iyi görüntü kalitesini sunuyor. GfK’nın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği geniş kapsamlı bir tüketici anketi*, tüketicilerin uygun ışık koşullarında TV izleme oranın nispeten az olduğunu ortaya koyuyor. Ankete katılanların yüzde 85-86’sı ışıklar açıkken televizyon izlediğini belirtirken, sadece yüzde 14-15’i tamamen karanlıkta TV seyrettiğini söyledi. Samsung, en son SUHD TV’lerini tüketicinin mekân içi aydınlatma koşulları fark etmeksizin ideal görüntüleme deneyimi sunma hedefiyle tasarladı. 

Daha parlak ekranlar, gelişmiş görüntüleme deneyimi
İdeal bir dünyada kullanıcılar TV izlemeden önce mümkün olduğunca ışıkları azaltmalı ve perdeleri kapatmalı; ancak pratikte bu her zaman uygulanabilir bir yöntem değil. İzleyicilerin kapkaranlık bir ortam yaratmalarına ihtiyaç duymadan görüntü kalitesini arttırmanın yollarından biri, TV setinin parlaklığını ortama uyum sağlayacak şekilde arttırmak; dışarıda, güneşli bir ortamda akıllı telefonlarımız ve tabletlerimizin parlaklık ayarıyla ne kadar sıkça oynadığımızı hatırlayın.

Samsung, ‘Quantum Dot’ teknolojisi kullanarak parlaklığı optimum seviyede arttırıyor. 2016 model SUHD TV’ler, 1000 nit’e kadar yüksek parlaklık seviyeleri sunarken aynı zamanda daha az enerji tüketiyor. 

‘Ultra Black’ Teknolojisi fark yaratıyor
Parlaklık seviyesini arttırmak da tek başına bir çözüm değildir; dış ortam ışığının görüntü kalitesi üzerindeki olası negatif etkilerini en aza indirmek de önemlidir. ‘Ultra Black’ teknolojisi de tam burada devreye giriyor. 

Odadaki aydınlatmaya da pencereden yansıyan güneş ışığı gibi başka bir ışık kaynağı olduğunda yansıma genelde görüntü kalitesini olumsuz etkiler. Bu yüzden doğadan esin alan Samsung SUHD TV’ler, yansımanın etkisini önemli ölçüde azaltan yenilikçi bir panele sahiptir. 

Güve gözünün dış katmanında bulunan nano-boyutta tümsekler ve kanallar, gözün ışığı daha iyi zapt ederek yırtıcı hayvanların güvenin gözündeki yansımaları görmesini engeller. Bir panel katmana sahip SUHD TV’ler tek tip ufak tümseklerle kaplıdır. Güve gözünden esinlenen bu tümsekler, ışığın panel tarafından emilmesine engel olmadan dışarıdan gelen ışığı emebiliyor ya da yönünü değiştirebiliyor. 

Uzaktan kumandayı elimize alıp TV’yi açarken ışıkları söndürmek aklımıza gelmez. Artık, bunun bir önemi yok, çünkü insanların nasıl TV izlediklerini araştıran Samsung mühendisleri, hayatınızı kolaylaştırmak için ‘Ultra Black’ gibi teknolojiler geliştirmek üzere sınırları zorlamaya devam ediyor.