750 EVO SSD serisi, genel kullanıcı ve bilgisayar üreticilerine sabit disk sürücülerden (HDD) ve düşük performanslı giriş düzeyi SSD'lerden, günlük bilgisayar kullanımına yönelik daha hızlı ve güvenilir bir depolama çözümüne verimli bir geçiş sağlıyor. 

Samsung Electronics'in Markalı Bellek Ürün Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Un-Soo Kim, Samsung’un sürekli kendini geliştirmeyi ve kullanıcıların ihtiyaçlarıyla uyumlu, yüksek kaliteli bellek çözümleri sunmayı amaçladığını vurgulayarak; "Geçtiğimiz yıl gelişmekte olan pazarlarda satışa sunduğumuz 120 GB ve 250 GB kapasiteli 750 EVO ürünlerimiz için yüksek düzeyde bir tüketici talebiyle karşılaştık. Mevcut bilgisayarlarının kullanım ömrünü, kolay ve etkili bir şekilde uzatmak için güvenilir bir bellek çözümü arayan kullanıcıların bu beklentilerini karşılamak istiyoruz.

Mevcut 750 EVO serisine 500 GB kapasiteye sahip bir versiyonun eklenmesi ve sürücülerin daha fazla bölgede piyasaya sunulmasıyla, yüksek miktarda veri tüketimine ihtiyacı olan kullanıcılara daha iyi hizmet sunmuş oluyoruz." 

En son teknoloji, hız, yüksek kapasite ve güvenilirlik: Hepsi EVO 750 SSD’lerde bir arada 
Samsung'un en son teknoloji bellek çözümleri sunma geleneğini sürdürdüğü 750 EVO SSD'ler, Samsung'un gelişmiş NAND flash teknolojisinden yararlanıyor. Samsung’un tescilli TurboWrite, Dynamic Thermal Guard koruması ve RAPID Mod gibi özellikleri de bu ürünün üstün performansına katkıda bulunuyor. Samsung’un güçlü MGX denetleyicisiyle donatılan seri, TurboWrite kullanıldığında sırasıyla 540 MB/sn ve 520 MB/sn'ye kadar sıralı okuma ve yazma hızları sağlıyor. 

750 EVO serisi, kullanıcıların bilgi işlem ve çoklu görev yürütme ihtiyaçları için üst düzey güç sunan ideal bir bilgisayar yükseltme seçeneği olarak da dikkat çekiyor. Mevcut depolama cihazından 750 EVO sürücüye yükseltme, Samsung'un Data Migration ve Magician yazılımları sayesinde hızla ve kolayca gerçekleştirilebiliyor. 
SSD, depolanan verilerin güvende kalmasını sağlayan AES 256 bit donanım şifreleme özelliğine de sahip. 750 EVO SSD'lerde, HDD'lerin aksine hareketli herhangi bir parça bulunmuyor. Böylelikle hareketli parçaların yıpranma ve aşınmasıyla ortaya çıkabilen veri kaybı veya bozulmalara karşı tüketicilerin duyduğu kaygının da önüne geçilmiş oluyor. 

Samsung, yeni 750 EVO 500 GB SSD'yi Haziran ayı başından itibaren ABD, Avrupa, Çin, Kore dahil 50'den fazla ülke ve bölgede, 3 yıl veya 100 terabayt yazma (TBW) süreli sınırlı garanti kapsamında tüketicilere sunuyor. 750 EVO 500 GB SSD, 179,00 dolar önerilen perakende satış fiyatıyla kullanıcılarla buluşacak.