Piyasanın uzmanlarına göre soğuk cüzdanlar, kripto para dünyasında en güvenilir varlık yönetim sistemlerinden biri. Samsung, sektörün en manâlı temsilcilerinden Ledger Nano kripto para cüzdanlarını destekleyecek.

Samsung Blockchain Keystore, Galaxy S10 ile birlikte Samsung Galaxy telefonlarda kullanılan bir yazılımsal kripto para cüzdanı. Bu kripto para cüzdanı Samsung telefonlara oturmuş yapıda. Işyeri bu cüzdanla Bitcoin, Ethereum, ERC-20 tokenleri ve Tron ağı tokenlerine destek sağladı.

Samsung telefonlar için donanımsal soğuk cüzdan desteği geliyor

Samsung Blockchain Keystore kripto cüzdanı için soğuk cüzdan desteği Android 9 ve üstü kullanan bütün modellere gelecek. Oysa güncellemenin ne zaman geleceği ile ilgili muhakkak bir bilgi bulunmuyor.

Donanımsal soğuk kripto para cüzdanları nedir?

Donanımsal soğuk kripto para cüzdanları, kişilerin kripto varlıklarını flash disk sözde bir yapıda tutuyor. Natürel ancak bu cüzdanlar özel bir şifreleme ile koruma sağlıyor. Soğuk cüzdanlar, kripto cüzdanlarda olduğu gibi kullanıcıya çoğunlukla 20 kelimelik özel bir şifre ile koruma sağlıyor.

Bu koruma yöntemi hackerların da bu cüzdanlara erişimini engelliyor. Kripto para uzmanları ise bu cüzdanların ikinci ellerinin kullanılmaması konusunda uyarıyor.  İkinci el donanımsal soğuk cüzdanlarda zararlı yazılımların yüklemiş olma tehlikesi var.

Donanımsal soğuk cüzdan

Donanımsal cüzdanlar dışarıya Samsung’un sunduğu gibi yazılımsal kripto para cüzdanları da bulunuyor. Bunlardan bazıları tarayıcılar üzerinden çalışıyor. Ancak internet üzerinden çalışmaları, bu cüzdanların en büyük tehlikesi.

Başvuru Formu üzerinden çalışan soğuk cüzdanlar aralarında ise internet tarayıcısını kendi içinde barındıranlar daha fazla tercih ediliyor. Tekrar PancakeSwap veya Uniswap gibi merkeziyetsiz borsalarda kripto para güvenliği açısından kayda değer. Ama bu borsalarda kimlik doğrulamanın olmaması ve merkezi borsalara göre karışık yapıları, kullanıcıları itebiliyor. Merkeziyetsiz borsalarda yer alan yeni çıkış varlıkların fazla daha riskli hareketler yaptığını da unutmamak gerekiyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/samsung-telefonlar-soguk-kripto-para-cuzdan-destegi
Yorumlar