Teknoloji devi Samsung, yonga üretimi teknolojisinde oldukça önemli gelişmelere imza atıyor. Daha önce mobil cihazlar için 14 nm yonga setleri üreten ilk firma olan Samsung şimdi de çok daha küçüğü olan 7 nm ve 10 nm yonga setlerinin üretim süreçlerine dair bazı detayları paylaştı.

Samsung üstün teknolojili yonga üretimlerinde çığır açacak nitelikte çalışmalara imza atıyor. Daha önce ilk olan 14 nm 'lik yonga üretimleri ile dikkat çeken Samsung şimdi bundan daha da küçük 7 nm ve 10 nm 'lik yonga setlerinin üretimleri ile ilgili gelişmeleri paylaştı. 

Firma ayrıca mevcut 14 nm ve 28 nm yonga setleri için gelecekte nasıl bir yol haritası izleyeceklerini de duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devi, yonga seti üretiminde sınırları zorlamaya devam ediyor!
EUV (Extreme ultraviolet lithography) özelliği taşıyan 7 nm yongalar üretme konusunda oldukça istekli olduğunu belirten firmanın bu hamlesi dikkat çekici. Zira daha önce birçok uzman 7 nm yongaların üretim sürecinde EUV'nin gerekliliği konusunda farklı görüşler bildirmişti. Fakat Samsung bu kararıyla birlikte EUV'nin kullanımının üretim maliyetlerini makul düzeyde tutmayı sağlayacağını belirtiyor.

Yongaların çapının küçülmesiyle birlikte telefon ve tabletlerde kullanılacak diğer donanımlara da daha fazla yer açılacağı anlamına geliyor. Bu anlamda Samsung önemli bir adım atmış durumda.

10 nm yongalar açısından da firma bunun mevcut 14 nm üretim sürecine yönelik bir tür geliştirme olacağını umuyor. Samsung en son yaptığı açıklamada da ikinci nesil 10 nm yongaların bu yıl üretilmeye başlayacağını duyurmuştu.

Kore ve Teksas'da bulunan üretim merkezlerinde 14 nm yongaların üretim süreci açısından oldukça verimli bir dönemi geride bırakan firmanın Qualcomm ve AMD gibi firmalardan da çeşitli siparişler aldığı belirtiliyor.