Afiyet alanında fark yaratacak akıl ve proje sahiplerine karşın PharmUp Girişimcilik Programı'nın 2021 yılı katılımcıları açıklandığını duyurmuştuk. Sanofi'nin Endeavor meslek birliğiyle düzenlediği programın ikinci dönem Demo Day'i sona erdi. Dün online olarak gerçekleştirilen programda yeni döneminde jüri üyeleri göre en çok hayran eden girişimler açıklandı. Bu yılki konu başlıkları arasında Akıllı Sıhhat Cihazları ve Diagnostik Çözümler (giyilebilir teknolojiler ve çabuk deneme araçları), Medikal Eğitim ve İletişim Araçları, Sağlıklı Hayat Çözümleri, Dijital Afiyet ve Teletıp, Veri Yönetimi ve Analitiği, Kurumsal Dijital Değişim yer aldı.

PharmUp Girişimcilik Programı'nın ikinci dönemi Demo Day'de birincil üçe meydana çıkan girişimler ise şöyle sıralandı:

Oruba: Simülasyon sistemi doğru tıp öğrencileri ve afiyet personeli ürodinami alanındaki eğitimlerini adamakıllı güvenilir bir ortamda ve iyice başarıya odaklı bir şekilde sürdürerek tecrübelerini artırabiliyor ve yeni teknikler öğrenebiliyor.

Avakadio: Taşınabilir nefes çözümleme cihazı Avokadio, kullanıcıya basit ve pratik bir şekilde metabolizmasını ve gıda alışkanlıklarının metabolizma sağlığına etkisini takip etmesini ve veriye dayalı beslenme programı oluşturmasına olanak sağlıyor. Şirket, 2016 yılında Yunus Konmaz, Dr. Gökçen Garipoğlu ve Ufuk Şafak tarafından kuruldu. Şirket, kısa vadede bütün dünyada obezite sorunu yaşayan bireylere yardımcı olmayı hedefliyor. Uzun vadede geliştireceği yeni nefes tahlil sensörleri ile, yürek damar hastalıkları, karaciğer yağlanması, şeker hastalığı, kanser, Alzheimer gibi sağlık durumu sorunlarının teşhis ve tedavilerine muavin planlıyor.

Gene2info: Genetik hastalıkların teşhisine karşın olarak geliştirdiği tanı kitleri ve biyoinformatik çözümleri ile teşhis süreçlerini hızlandıran teşebbüs, insan faktörüne alt hataları minimuma indiren bir çözüm sunuyor. Şirket, genetik tanı ve bilgi teknolojileri alanlarındaki uzmanlık sahibi iki kardeş şirketin birleşmesiyle kuruldu.

Online olarak gerçekleşen Demo Day'deki ödül töreninde konuşan Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Cem Öztürk, “64 yıldır Türkiye'nin sağlıklı geleceği için çalışan ve inovasyona büyük siklet veren reformcu bir ilaç şirketi olarak sektörümüzü daha ileriye nakliye potansiyeline sahip girişimlere katkı sağlamayı çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız girişimcilik programımız PharmUp'ın bu sene ikinci dönemini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Endeavor Idare Heyeti Başkanı Emre Kurttepeli ise “Endeavor olarak her sektörden girişimciye yardım sağlıyoruz. Hele ancak içinde bulunduğumuz dönemde, bilhassa sağlık sektöründe ayrım yaratan girişimcilerin önlerinin açılması ve yanlarında destek hissetmeleri son derece kayda değer" diyerek programın önemini vurguladı. öte taraftan ekosistemde girişimci merkezli, meslek birliğini ve tesir yaratmayı amaç alan çalışmalar yürütmenin defalarca önceliği olduğunu dile getiren Kurttepeli, Sanofi gibi iki taraflı hedefler paylaştığı bir partnerle yol almanın onlar bizim için büyük bir kısmet ve çok hoş bir tecrübe olduğunu söyledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/01/sanofi-nin-duzenledigi-pharmup-girisimcilik-programi-nin-ikinci-donem-demo-day-inde-ilk-uce-giren-girisimler