Daha önce VastBiome olarak bilinen Pragma Bio, 10 milyon dolar yatırım aldı. 10 milyon dolarlık yatırım turuna The Venture Collective önderlik etti. Yatırım turuna Viking Global Investors, Merck Global Health Innovation Fund ve CJ Investments katıldı. Söz konusu yatırım, şirketin toplam girişim desteğini 15 milyon dolara çıktı. Yeni yatırımın yeni hap keşfetmek için oluşturulacak platform için kullanılacağı açıklandı. 

ABD merkezli şirket, Kareem Barghouti, Ayin Vala ve Peter McCaffrey tarafından faaliyete geçti. Pragma Bio, sentetik biyoloji alanında faaliyet belirten şirket, Ocak 2018 yılında kuruldu. Şirketin amacı, kanser gibi vücudun bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların tedavisi için yeni hap keşfetmeye yardım etmek. 

Şirket, vücutta bulunan mikrobiyom yani en yoğun olarak bağırsakta, daha sonra ciltte, ağızda ve vajende bulunan virüs, bakteri ya da mantar gibi zararsız mikroorganizmaları kullanıyor. Bunun için suni akıl teknoloji destekli Lattice adlı platform aracılığıyla bu hücrelerin haritasını çıkarıyor. 

Genom teknolojileri sıhhat alanından yeni yeni çoğalan bir bölge. Bu hafta genom teknolojilerine odaklanan yerli teşebbüs PhiTech, 3 milyon dolar değer biçme üzerinden yatırım aldığını duyurdu. PhiTech'in birincil yatırım turuna İstCapital, Omurga Teknoloji GSYF ve fazla sayıda iş insanı katıldı. Yatırım turuna katılan isimler arasında Aytül Erçil, Samimiyetle Karabağlı, Cengiz Aydınlatılmış, Emine Erdem, Neşe Gök, Ömer Aras, Selen Kocabaş, Sena Nomak ve Temel Güzeloglu vardı. Alınan yatırım, yurt dışı yapılanmaları ve reel hasta verileriyle sürekli ArGe sürecini hız yapmak için kullanılacak. İkinci yatırım turunun bu yıl içinde olması planlanıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/24/sentetik-biyoloji-vastbiome-pragma-bio-10-milyon-dolar-yatirim/