Avusturya merkezli sentetik data girişimi MOSTLY AI, Molten Ventures'ın liderliği üstlendiği Çabuk B yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Tura yeni yatırımcı Citi Ventures ile mevcut yatırımcılar 42CAP ve Earlybird de katıldı. 

2017 yılında Viyana'da, Klaudius Kalcher, Michael Platzer ve Roland Boubela göre hayata geçirilen MOSTLY AI, suni zeka modeli geliştirme ve yazılım testi için sentetik verilerin oluşturulmasını sağlıyor. Teşebbüs, müşterilerinin veritabanlarına yüksek derecede adaptasyon temin etmek için suni akıl kullanıyor. MOSTLY AI'ın sentetik veri kümeleri, bir şirketin orijinal herif verileri değin gerçek görünüyor, oysa orijinal bireysel data noktaları olmadan, birçok ayrıntıya sahip oluyor. Böylelikle şirketlerin GDPR gibi gizlilik koruma düzenlemelerine uymasına da tezgâhtar olunuyor. 

MOSTLY AI, hemen Kuzey Amerika ve Avrupa'da çok sayıda Fortune 100 listesinde bulunan banka ve sigorta şirketi ile çalışıyor. Bu iş birlikleri ile şirketlerin sentetik verilerden iş değeri elde etmesine muavin olma konusunda uzmanlık sunuyor. MOSTLY AI, yazılım testinde sentetik verilerin kullanılması için çok fazla potansiyel görüyor. Bu başvuru formu durumlarını cesaretlendirmek, sentetik verilerin yalnızca bilgi bilimcileri için değil, bununla birlikte yazılım mühendisleri ve kalite deneme uzmanları için de erişilebilir olmasını gerektiriyor.

Teşebbüs, aldığı yeni yatırımla ABD'deki ekibini büyütmek, çalışan sayısını 35'ten 65'e dışında tutmak istiyor. Daha önceki dönemde sağlık durumu projelerine odaklanmayan MOSTLY AI, şirketin CEO'su Tobias Hann'ın paylaştığı bilgilere göre bu dönemde sağlık alanında da etkinlik göstermeye başlayacak. Hann, bu kapsamda 2022'de bazı pilot projelere başlayacaklarını belirtiyor. 

Alınan yeni yatırımla ve MOSTLY AI'ın çoğalan ABD varlığı ile, artık sentetik data alanı segmentindeki öteki şirketlerle rekabet etmek için daha pozitif kaynağa sahip olacağı dile getiriliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/11/sentetik-veri-girisimi-mostly-ai-25-milyon-dolar-yatirim-aldi