Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldığı haberini sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ı satın edinmek için 43 milyar dolarlık önerge veren Elon Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Twitter'ı satın almayı başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde uzlaşma dahilinde Twitter idare heyeti ile müzakerelere başlayan Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almış oldu. Satın alma haberiyle Twitter'ın hisse bedel de değişim görülmüştü.

Şu Anda ise Musk, Sequoia Capital, kripto borsası Binance ve varlık yönetimi firması Fidelity gibi şirketlerin bu satın alımı desteklediklerini açıkladı. Musk, yatırımcılardan takriben 7.1 milyar dolar topladığını söyledi. Zira Elon Musk'ın Twitter'ı devralmasının bir parçası olarak yaptığı yeni başvurular, uzlaşma için dış kaynaklardan manâlı hisse senedi taahhütleri aldığını gösteriyor.

Laf konusu bilgilere tarafından 18 yatırımcıdan oluşan bir grup, Elon Musk'ın Twitter teklifini destekliyor. En yüksek yatırımın ise 1 milyar dolarla Oracle'ın kurucu ortağı Larry Ellison'dan geldiği belirtiliyor. Paylaşılan bilgiler aralarında Sequoia'nın 800 milyon dolar, VyCapital'ın 700 milyon dolar ve Binance'in 500 milyon dolar yatırım yaptığı bilgisi var.

Twitter'ı özel bir şirket haline getirecek olan işlemin bu yıl içinde kapanması bekleniyor.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça size aktarmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/05/sequoia-binance-ve-fidelity-elon-muskin-twitter-satin-alimina-destek