Yakın zamana kadar Atlassian'da Principle Technical Evangelist olarak devir yapan Serhat Can, dün akşam yeni girişimi Resmo'yu duyurdu. Cuma akşamı Atlassian'dan resmen ayrıldığını duyuran Can, paylaştığı bir tweet seli ile girişimin hikayesini aktardı. 

Can, Resmo'yu daha önceleri Atlassian'da Principle Engineer olarak tayin yapan Mustafa Akın ile birlikte kurduklarını belirtti. Can'ın aktardıklarına tarafından ikili Opsgenie ve satın alma süreci ardından da Atlassian'da son 5 yıldır birlikte çalıştı. SaaS olarak konumlanan her iki şirket de teknoloji şirketlerine kritik operasyonlarda kayda değer seviyede destek olmaktaydı. 

Ancak Can ve Akın, teknoloji şirketlerinin Bulut ve SaaS araçlarını çarçabuk benimserken, bulut altyapılarını SaaS araçlarını güvende tutacak kritik araçlara yer ayırmadığını fark etti. Bunun üzerine şirketlerin DevOps ve SecOps ekipleri arasındaki boşluğu doldurmaya karar veren ikili Resmo'yu geliştirdi.

Resmo, bulut alt yapıları ve SaaS varlıklarının görünürlüğünü artırırken, SQL kullanarak sorular yöneltmenizi sağlıyor. Hem güvenlik ve ilke ihlali gibi konularda ekibinizi reel zamanlı olarak uyarıyor.  

Resmo, derhal AWS, Kubernets ve Github, Jira, Slack gibi SaaS araçlarıyla entegre oluyor. Can, ilerleyen süreçte bu entegrasyonlara yenilerinin ekleneceğini belirtiyor. 2022'de beta sürümünü herkese açmayı planlayan Serhat Can ve Mustafa Akın, dileyenleri kapalı beta sürümüne eğlence ediyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/23/devops-ve-secops-resmo