Sesli notları yazıya çeviren dilekçe Otter.ai'dan daha önce sizlere ayrıntılı olarak bahsetmiştik. Pandemi döneminde ürününü Zoom ve Google Meet gibi platformlara entegre eden Otter.ai, Spectrum Equity kadar yönetilen yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Tura Horizons Ventures, Draper Associates, GGV Capital, Draper Dragon Fund da katıldı.

Otter.ai'nin hizmeti, ister telefonunuzdaki bir uygulama aracılığıyla yüz yüze, ister popüler web konferansı uygulamalarıyla entegrasyonları yoluyla online olsun, sesli toplantıları yazılmış olarak kaydetmenin kolay bir yolunu suuyor. Bilhassa salgının başladığı dönemde işe yarayan ise ikinci seçenek oldu diyebiliriz. Zira Otter.ai, olabilecek yerinde zamanlamayla, Nisan 2020'de Zoom entegrasyonunu yayına aldı. Bu da Otter.ai'ı web konferansı kullanıcıları için en popüler ses transkripsiyon platformu haline getirdi.

Otter.ai CMO'su Kurt Apen, pandemide alıcı davranışında, özellikle de Otter için iki esas başvuru örneğinde büyük bir metamorfoz gördüklerini söyledi.

Şirket, özellikle kullanıcı sayılarından ya da gelirlerinden bahsetmese de Zoom aracılığıyla ulaştığı kullanıcıları dahil etmeden kendi egemen ürününde milyonlarca kullanıcısı olduğunu bahis ediyor. Otter.ai, kullanıcılara bir takım özellikleri dahil ettiği ücretsiz bir uygulama seçeneği de sağlıyor. Şirket, bu özellikleri keşfeden çoğu kullanıcının sonradan premium plana geçtiğini söylüyor. 

Otter.ai'nin kurucusu ve CEO'su Sam Liang, şirketin büyüme yörüngesine baktıklarında Zoom ve Slack'in büyümelerine benzer bir yol izlediklerini; önümüzdeki birkaç sene içinde büyümeye devam edeceklerinden belli olduklarını söylüyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/26/sesleri-es-zamanli-olarak-yaziya-doken-otter-ai-50-milyon-dolar-yatirim-aldi/