Kanada merkezli e-ticaret şirketi Shopify, mağazaları üzerinden NFT satmaya başladı. NFT’ler son zamanların en meşhur kripto para fenomenlerinden biri oldu. İngilizce bir isimden gelen bu fenomenin Türkçe karşılığı ise “takas edilemez jeton”. Bu alandaki piyasa epeyce hareketli. O Kadar ama rekor fiyatlara satılan sanat eserlerini sıklıkla gündeme getiriyoruz. Acilen, e-ticaret şirketlerinin de bu alanda adım attığını görmekteyiz.

CryptoPunk NFT’si açık artırmada rekor fiyata tip buldu

Shopify mağazalarında NFT satmaya başladı

NFT’ler genelde aracısız olarak bir markanın web sitesi aracılığı yerine üçüncü taraf bir pazar yeri yoluyla satılmakta. E-ticaret şirketi, markaların kendi NFT’leri için mağazalarını oluşturmasını sağladı. Pazartesi günü NBA ekiplerinden Chicago Bulls, Shopify’da bir çevrimiçi mağaza açtı. Kulüp, burada NBA üstünlük yüzüklerinin dijital çizimleri de dahil edinmek üzere ilk NFT’lerini satışa çıkardı.

Shopyf NFT

Chicago Bulls’un NFT’leri takımın ilk resmî lisanslı koleksiyonu. Koleksiyonun adı ise The Bulls Legacy Collection. Bulls taraftarları, bir NFT pazarına gitmek yerine bundan böyle dijital sanatı aracısız takımın çevrimiçi mağazasından satın alabiliyor. Bir De kredi ya da banka kartı kullanarak.

Shopify şirketinin ticari hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Kaz Nejatian, NFT atılımı hakkında konuştu. NBA ekibinin ürünleri satışa çıkardığı birincil gün sadece 90 saniye içinde sattığını açıkladı.

Shopfy Chicago Bulls

TechCrunch‘a konuşan Nejatian, “Daha önce kredi kartlarından NFT satın alabilirdiniz. Fakat doğru elde etmek gerekirse, Shopify dışındaki NFT satın alma deneyimi derhal kimse için olağanüstü değil. Bu yüzden bu işi yapmaya karar verdik. Satıcılar ve alıcılar, önemsedikleri şeyleri satın almak için kripto kursu elde etmek zorunda kalmamalı.” dedi. Bu Nedenle şirket, NFT oluşturanların ilk elden Shopify mağazaları yoluyla ürünlerini satmalarını olası ışık halkası getirdi.

Chicago Bulls NFT

Nejatian, Shopify’ın pat diye artı blok zincirini desteklediğinden, sonunda ürünlerine ve herif tabanına göre hangi blok zincirini satış istediklerini seçebileceklerini söyledi. Buna karşılık, satıcılar bir NFT pazarında satmak yerine getirmek istiyorsa, o pazar tarafından desteklenen blok zincirine tarafından seçim yapmaları gerekiyor. Mesela, Chicago Bulls NFT’leri için Flow blok zincirini seçti.

Fakat genellikle, Shopify satıcıları Flow ve Ethereum arasından tercih yapabiliyor. Ama Nejatian’a kadar, Shopify yakında diğer blok zincirlerle daha fazla seçeneğe sahip olacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/shopify-nft-yatirimcisi-nba-ekibi-chicago-bulls-oldu