Microsoft, yeni işletim sistemi olan Windows 11 yazılımını demin piyasaya sürmedi. Fakat şu anda Windows 11’i indirmek için Insider programına katılabilir, çoğu internet kullanıcısıyla birlikte test aşamasına yakından tanıklık edebilirsiniz.

Fazla sayıda kullanıcı Windows’un yeni sürümünü indirmek için şimdiden kollarını sıvadı bile. Fakat siber suçlular, bu durumdan fırsat bilip sahte yazılımlar hazırlamaya başladı. İnternette dolaşan fazla sayıda Windows 11 indirme linkinin içine kötü amaçlı yazılımlar eklendi.

Windows 11 Beta 4 yayınlandı: İşte yenilikler

Fena amaçlı yazılımlar bilgisayarınızı ele geçirebilir

Kaspersky göre paylaşılan blog gönderisine tarafından, internet ortamında dolaşan birçok fena amaçlı yazılım bulaşmış Windows 11 linki bulunuyor. Şirket, bunlardan biri olan “86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe” dosyasını ekran görüntüleri ile yayınlayarak deneme ediyor. 1.75 GB boyuta sahip dosya başlangıçta epeyce masum görünse de içerisinde fazladan birtakım DLL dosyaları barındırıyor.

İndirme linkinin içerisindeki fazlalık olan DLL dosyaları, gerçekte arkadaki planda bambaşka bazı dosyalar indiriyor ve cihazınızda onları çaktırmadan çalıştırıyor. Söz konusu fena amaçlı yazılımlar ise kolayca saptama edilemiyor. Zira her link, ortaya çıkan virüsler konusunda farklılık içeriyor. Bazen bunlar zararsız birer reklam olurken; bazense truva atları, kullanıcıların şifrelerini ve kredi kartı bilgilerini elde edebiliyor.

W11 çıkış tarihi, Intel’in sitesinde görüldü

Kaspersky çoktan bu virüslerin büyük bir çoğunluğunu yakalayıp tahrip ettiklerini söylüyor. Siber güvenlik uzmanları ise bu konuda kullanıcıların fazla özenli olmaları gerektiğini dile getirirken; sadece devlete ait kaynaklardan Windows 11 indirmeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Güvenli şekilde Windows 11 nasıl indirilir?

Windows 11’in çıkış tarihi için sabırsızsanız ve ummak istemiyorsanız, siz de hemencecik Insider programına katılabilirsiniz. Bunun için Microsoft‘un resmi internet sitesine girip oturum açın. Akabinde aşağıdaki adımları sırasıyla peşine düşüp takip edin:

Windows 10 cihazınızda kullandığınız Microsoft hesabınızla oturum açtıktan sonradan test kullanıcısı olma hakkı kazanacaksınız.Insider sürümüne geçebilmek için Ayarlar sayfasına girin.Güncelleştirmeler sayfasından Windows Insider sayfasını açın.Hangi Insider kanalına yeralma istediğiniz sorulduğunda, “Dev” kanalını seçim edin.Ayarlar > Güncelleştirmeler > Windows Update yolunu izleyerek Windows 11 indirme yönergelerini takip edin. Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/windows-11-indirirken-dikkat-uzmanlar-uyardi