Ülkemizde faaliyette olan hemen hemen tüm üreticiler fiyat listelerini internet siteleri üzerinde yayınlar. Bir Takım üreticiler ise yalnızca telefonla görüşme ile bu bilgileri sunsa da çoğunlukla internetten fiyatları görebiliyoruz. Geçen ay bilhassa yerinde fiyatlı otomobillerde bir zam rüzgarı esti. Mesela 2021 model Dacia Sandero’nun fiyatı 20.000 TL civarında artmıştı.

Dacia Sandero ve Stepway’e bahar zammı: İşte yeni fiyatlar

Yerinde fiyatlı araba üreticisi Dacia, sevilen iki modeli Sandero ve Stepway'e zam yaptı. İşte Dacia fiyat listesi 2021 ve tüm ayrıntı.

Aynı durumu Mayıs ayında da görmeyi bekliyoruz. Genelde otomobil üreticileri fiyat listelerini güncellemeye aldıktan daha sonra sıfır otomobil fiyatları karşımıza zamlanmış olarak çıkar.

Nissan’ın fiyat listesi sayfası

Hyundai fiyat listesi sayfası

Otomobil fiyatları ara sıra yerel olarak, bazen küresel olarak güncellenir. Şu anki koşul, sadece ülkemiz fiyat listelerinin güncellenmekte olduğunu gösteriyor. Değişen döviz kuru, fiyat değişimlerinin en büyük nedeni. Umuyoruz ki yerli imal otomobiller çıktığında döviz kuruna bağımlı fiyat değişimlerinin önüne geçilecek.

yine de fiyatların zamlanmasının bir olasılık olduğunu hatırlatalım. yine de bu olasılığa oldukça artı olasılık veriyoruz. Bakalım sıfır otomobil fiyatları Mayıs ayında nasıl değişecek.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/sifir-otomobillere-zam-gelebilir-fiyatlar-degisiyor
Yorumlar

Kategori Haberler