KWORKS'ün 2019 yılı hızlandırma girişimlerinden biri olan Archmir, birincil yatırımını 2.4 milyon dolar üzerinden, Techmine Teşebbüs Sermayesi Yatırım Ortaklığı'ndan aldı.

Archmir, tüm motorlu kara taşıtlarında zarar süreçlerini yöneten ve kurgulayan bir yazılım üstünde çalışıyor. Girişimin geliştirdiği yazılım, computer vision, deep learning ve veri analizi disiplinleri üzerine kurulu. Archmir, açılış olarak, motorlu kara taşıtlarında zarar tespitinin insan gücü olmadan yapay zeka vasıtası ile çözülmesi gibi bir alanda yüzde 70 doğruluk oranıyla çalışan bir ürün elde etti ve acilen de doğruluğu yüzde 95-99 seviyelerine çekmek için çalışmalara devam ediyor. Kaza anını simule ederek kullanıcının hasarlı aracını çektiği tek bir resim veya videoyla uçtan uca zarar çözümünü bitmiş kurgulayan bir sistem yaratarak keza alıcı deneyimini geliştiriyor hem de saha operasyonlarında daha etkin bir yöntem sunarak performansı geliştiriyor.

Öncelikli olarak sigorta sektöründe AI tabanlı işlem optimizasyonu, verimlilik artışı ve robotik process çözümleri üreten Archmir, ilk problemini oto-hasar süreçleri ve elektronik cihaz sigortaları için çözdü. Şirket bu kapsamda öteki sigorta alanlarına da girerek sorunlara AI teknolojisi ile süratli çözümler üretmek hedefliyor.

Mustafa Çakır, Talha Saruhan ve İlker Kutsal kadar kurulan, 2020 yılında şirketleşen Archmir, pandemi sürecine karşın içerisinde sigorta, otomotiv ve teknoloji şirketlerinin de bulunduğu çoğu şirket ile çalışarak ürünlerini entegre etmeyi gerçekleştirdi.

KWORKS girişimlerinden olan ve İTÜ Çekirdek bünyesinde de çalışmalarına devam etmekte olan Archmir, 2020 İTÜ Çekirdek Bing Bang sahnesinde en yüksek hibe ile onurlandırılmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/22/sigorta-sektorunde-ai-tabanli-cozumler-ureten-archmir-yatirim