Sina Afra'nın girişimi Tiko, A serisi yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldı. Hatırlarsanız Sina Afra'nın gayrimenkul alım satım girişimi Evtiko, 2019'da Türkiye operasyonunu durdurmuştu. O dönemde şirket, faaliyetlerine İspanya'da Tiko markasıyla devam edeceğini açıklamıştı. 

Şirketin A serisi yatırım turu, Btov ve Rocket Internet liderliğinde, Class 5 Ventures'dan Joel Ayala, geçmişte Voi ve Lime'da idare yapan Noa Khamallah'nın katılımıyla gerçekleşti. Tiko yatırımı Avrupa'ya açılmanın birincil adımı olarak Portekiz pazarına giriş yerine getirmek için kullanacak. Tiko, aynı zamanda derhal 75 kişiden oluşan ekibi genişletmeyi de planlıyor. 

Sina Afra yatırım turunun ardındaki şöyle konuştu: 

Bu atıl bir pazar. COVID-19, insanların mülklere görüş açısını değiştirdi çünkü bir bahçe istiyorlar, daha izole almak istiyorlar, bu nedenle mal satışları düşmüyor. Satıcıları teknoloji odaklı bir çözümle güçlendirebiliyoruz.

Afra keza ürettikleri teknoloji odaklı çözümün etkisini de paylaştı:

Büyümemizin nedeni teknoloji, çünkü İspanya pazarında her gün 3 milyon bilgi noktası toplayabiliyor ve verimli ve seri bir şekilde fiyatlandırmak için makine öğrenimi algoritmaları uygulayabiliyoruz.

Tiko'nun, fiyat vermek için lokal pazarı, mülkün konumu ve büyüklüğü gibi faktörleri değerlendirdiğini belirtelim. Kıta Avrupası pazarının büyük lakin yavaş olduğunu dile getiren Sina Afra sözlerini şöyle tamamlıyor:

Her coğrafyanın her sene milyarlarca geliri var, bu yüzden bunun %1'ine ulaşmak bile heybetli.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/19/sina-afranin-girisimi-tiko-a-serisinde-65-milyon-dolar-yatirim-aldi