Sinovac CEO’su Yin Weidong Bloomberg ile yaptığı bir söyleşide aralarında Türkiye‘nin de olduğu beş ülkeye imal lisansı verdiklerini belirtti.

CEO tarafından yapılan açıklamada Türkiye dahil Brezilya, Endonezya, Malezya ve Mısır‘a CoronaVac aşısını üretmesi için lisans verildi.

Bloomberg’e konuşan Yin, Türkiye dahil Brezilya ve Endonezya nüfusunun yüzde 20‘sini aşılayabilecek kadar aşı tedarik ettiklerini oysa bunun şu hemen olan yetkisiz olduğunu belirtti. Bu yüzden Yin, aşıların üretimi için lisanslamayı seçim ettiklerini ifade etti. Keza Yin, CoronaVac aşısının etkinliğinden de bahsetti.

Yin, söyleşide bambaşka klinik sonuçlarını savunurken CoronaVac’ın gerçek dünyada daha iyi netice verdiğini bildiren kanıtlar olduğundan bahsetti.

CEO, Sinovac’ın ürettiği CoronaVac aşısı, Endonezya’da afiyet çalışanları aralarında yapılan gözlemde yüksek etkinlik sonuçlarına ulaştığını belirtti.

Endonezya Afiyet Bakanı Budi Gunadı Sadıkin ise konuyla alakalı Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “CoronaVac aşısı olan 25,374 afiyet çalışanı aşının ikinci dozunu olduktan daha sonra 28 gün her tarafında izlendi. İzlenen grup içinde can kaybının yüzde 100 ve hastaneye yatışlarda yüzde 94 oranında önleme oldu. Hem izlenen grupta, Covid-19 bulaşması yüzde 94 oranında azaldı” açıklamasında bulundu.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/sinovac-asisi-icin-beklenen-karar-lisans-verildi
Yorumlar