Yapay zeka konusunda Siri’ye yeni bir rakip gelirken, yeni asistanın adının Viv olduğu açıklandı. Yapay zeka konusunda Siri’ye göre farklılıkları olan yeni asistanda, daha gelişmiş bir algoritma kullanılırken, yeni assistanın kullanıcıların isteklerini anlayarak yerine getirebileceği belirtildi.

Viv ile normal bir arkadaş gibi konuşmanın mümkün olduğu açıklanırken, bir film ya da kitap hakkında muhabbet etme özelliği ile kullanıcılara asistan ve yardımcı olacak Viv, bu özellikleri ile diğer yapay zekalardan da farklılaşıyor. Siri daha çok internet üzerinden elde ettiği bilgileri kullanıcılara sunarken, Viv bu konuda bilgileri yorumlama imkanı sunuyor. GrubHub, Uber, Zocdoc ve SeatGuru gibi pek çok önemli markalar ile çalışarak Viv’in üretildiği belirtilirken 50 markanın yapay zekada bir katkısı bulunuyor.

Kullanıcıların dışarıdan taksi çağırabilmesi ya da yemek söyleyebilmesi için de destek veren asistan bu sayede büyük bir kolaylık sağlıyor. Tüm bu özellikleri ile birlikte yapay zekanın gelebileceği yeni noktanın ne olacağı görülürken, yapılacak yeni geliştirmeler ile birlikte gelecekte yapay zekaların çok daha kişilere yardımcı olması ve işleri kolaylaştırması bekleniyor.