Toplantılarda ve sunumlarda siz istediğiniz yöne bakarken göz temasını sabitleyen suni zeka NVIDIA Maxine'in detaylarını sizlere aktarmıştık. NVIDIA Maxine'in göz teması özelliği NVIDIA Broadcast programı üzerinden de sunuluyor. Artırılmış gerçeklik ve yapay zekayı bir araya getiren NVIDIA Maxine, görüntülü arama üstünde gerçekleşen toplantılarda anlık çeviri, arkadaki plandaki gürültünün sessize alınması ve göz kontağının sürdürülmesi gibi özellikler sunuyor. Beta sürümünde olan göz teması özelliğini sizler için deneme ettik. 

Başta Broadcast programının cihazlarda çalıştırılabilmesi için cihazın NVIDIA GeForce RTX 2060, Quadro RTX 3000, TITAN RTX veya üzeri GPU'ya sahip olması gerektiğini belirtelim. bunun dışında NVIDIA Broadcast programının kurulumu basit ve arayüzü oldukça basit. 

Gelelim göz teması özelliğinin detaylarına. Göz teması niteliğinde artırılmış gerçeklikten faydalanılması göz çevresinde daha doğal bir görünümün elde edilmesini sağlıyor. bununla birlikte yüz çevresine de bir filtre katmanı eklenmesi uyarı çekiyor. 

Bunun yanında göz temasının şu lahza için her açıda sürdürülemediğini belirtelim. Gözler kapalıya yakın aşağıya bakan bir pozisyondayken, benzer açıya sabitlenemiyor. En iyi sonucu elde olabilmek için yüzünüzün kameraya karşısında tam 90 derecelik açı ile durması mühim. 

Göz teması özelliği uzun toplantılarda göz temasını sürdürmekte zorlanan kişiler için kayda değer bir çözüm olarak konumlanıyor. aynı zamanda, görüntülü arama platformları üzerinden gerçekleşen sunumlardaki hikaye anlatıcılığını da bir üstteki seviyeye çıkarıyor. Twitch ya da YouTube yayıncıları için içerik üretimi akışının öbür bir aşamasına odaklanırken, içerik yayınını göz temasını yitirmeden tamamlamasını sağlıyor. 

İyi seyirler! 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/16/siz-nereye-bakarsaniz-bakin-toplantilarda-goz-temasini-sabitleyen-nvidia-broadcast-i-denedik