Skype, sesli ve görüntülü arama işlevi sayesinde tanıdıklarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınız ile iletişim kurmak için son derece elverişli olan uygulamaların başında geliyor. Her ne değin son dönemde kullanıcı sayısında önemli bir azalma olsa da, hala daha ciddi bir kesim göre seçim ediliyor.

Fakat her uygulamada olduğu gibi Skype da yapısında bazı hataları barındırıyor. Kullanıcılar, özellikle gerçekte yaşanan kamera sorunları nedeni ile önemli araştırmalara gidiyorlar. Peki Skype kamera sorunu nasıl çözülür? Yazımızda anlattık.

Android telefon hoparlör olarak nasıl kullanılır? İşte en basit yolu

Skype kamera sorunu nedenleri

Skype’ta kamera sorunu yaşanmasının nedenleri; uygulamada veya cihazın işletim sisteminde hatalı ayarların seçilmesi, kamera bağlantısının kesilmesi, sürücülerde dağıtılmış arızalar meydana gelmesi, dilekçe ve işletim sisteminin güncel olmaması şeklinde açıklanabilir. Bu cins durumlar meydana geldiğinde değişik kamera sorunları yaşamanız şiddetle muhtemeldir.

Skype kamera sorunu çözüm yöntemleri

Bu sorunun çözümü için daha önce denenmiş birçok yöntem mevcut. Ancak sorunun nedeni tam olarak kesin olmadığından aşağıda vereceğimiz yöntemleri bir bir uygulamanız gerekiyor. Hadi lafı artı uzatmadan çözüm yollarına geçelim.

Web kameranızı denetim edin

Bu koşul genel olarak kullanıcıların gözden kaçırdığı bir noktadır. Eğer harici bir web kamerası kullanıyorsanız, kameranın cihazınıza tamamen bağlandığından belirli olun. Diğer yana sorunun kamerada olma ihtimalini de göz önünde bulundurarak kameranızı bambaşka bir cihazda deneme edin.

Web kameranızı manuel olarak ayarlayın

Skype kamera sorunu Skype kamera sorunu çözümü için web kameranızı manuel olarak seçin.

Skype web kameranızı manuel olarak ayarlayın. Eğer Skype’ı bir süredir kullanmadıysanız veya uygulamayı cihazınızda ilk önce kullanıyorsanız, hangi web kamerasını kullanacağını manuel olarak ayarlamanız gerekecek.

Bunu yerine getirmek için Skype’ı açın. sonradan Ayarlar > Ses ve Video öğesine tıklayın. Ardındaki açılır menüden tercih ettiğiniz web kamerasını seçin. Sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

Sürücülerinizi güncelleyin

skype kamera sorunuSkype kamera sorunu çözümü için sürücülerinizi güncelleyin.

Cihaz sürücülerinde meydana gelen yazılımsal hatalar, donanımların sağlıklı bir şekilde çalışmasının önündeki en büyük engeldir. Windows 10 işletim sisteminde karşılaşılan bu koşul, aygıt sürücüsünün güncellenmesi sonrası çözülmektedir.

Bunun için Aygıt Yöneticisi > Kameralar adımlarını izleyin. Gerisinde liste üzerinden kamera aygıtınızı bulun ve sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir > Güncellenmiş sürücü yazılımı için otomatik olarak ara öğesini seçin.

Skype’ı güncelleyin

skype kamera sorunu

Eğer uygulamanın eski bir sürümünü kullanıyorsanız, bu tür sorunlar yaşamanız gayet doğaldır. bu nedenle Skype’ı en güncel şekilde kullandığınızdan kesin olun. Uygulamayı güncellemek, eski sürümlerde yaşanan web kamerası gibi donanımlarla ilgili uyumluluk sorunlarını çözecektir.

Bambaşka bir kullanıcı ile Skype araması yapmayı deneyin

skype kamera sorunu

Sorunu başta fark ettiğinizde öbür bir kullanıcı ile görüntülü Skype araması yapmayı denediniz mi? Eğer yapmadıysanız, derhal denemenizi öneririz. Eğer sorun tek bir kullanıcı özelinde yaşanıyorsa, sorun muhtemelen aleyhinde taraftan kaynaklanıyordur.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/skype-kamera-sorunu-nasil-cozulur