Yapay zeka pek çabuk bir yükselişte ama bu alanda en önemli şirketlerden biri olan OpenAI, teknoloji devleriyle meslek birliklerine sürat kesmeden devam ediyor. Şirket bu kapsamda Salesforce ile bir araya geldi ve iki şirket, Slack için ChatGPT entegrasyonunu tanıttı. Bu entegrasyon ile Salesforce'un sahip olduğu Slack, kısa bir süre daha sonra kullanıcıların OpenAI'ın üretken suni zeka teknolojisini dilekçe içinde kullanmalarına izin verecek.

Slack için ChatGPT uygulaması, platformun mevcut arayüzünde çalışan bir dizi özelliğe sahip olacak. Şirketin EinsteinGPT olarak adlandırdığı teknoloji, işletmelerin e-posta taslakları, müşteri hesabı bilgileri ve bilgisayar kodu oluşturmasına olanak sağlayacak. Laf konusu teknoloji, kullanıcıların söylev kanallarını özetlemesine, projeler ve konular hakkında süratli bir şekilde data aramasına destek edecek.

Sahiden EinsteinGPT, sadece Slack'e entegre bir teknoloji olmayacak. Bir örnek devretmek gerekirse bu teknoloji, ekiplerinin satın alma olasılığı en yüksek olan müşteriyi bulmasına yardımcı olabilecek. Yani fiilen ChatGPT'nin Slack'e entegrasyonu bunu yalnızca bir kısmı, fakat bu kısım çoğu kullanıcıyı yakından ilgilendiriyor. Zira paylaşılan verilere kadar Slack'in 2022'de jurnal faal kullanıcı sayısı 10 milyon civarındaydı. Bu veri de ChatGPT teknolojisinin Slack'le günde en düşük 10 milyon insana ulaşması çağırmak. 

Aslında meslek yerlerinde yapay akıl kullanımı oldukça artmış durumda. Yapılan incelemeler, çalışanların yüzde 45'e yakınının işine muavin olması için suni zekadan yararlandığını gösteriyor. Fakat bunu patronlarından gizleyenlerin oranı daha fazla. Bunun en manâlı nedeni ise hiç şüphesiz çalışanların işlerini kaybetme korkusu yaşamaları. Ama yapay zeka doğru yerde, dürüst şekilde kullanıldığında insan hayatını kolaylaştırabilecek bir teknoloji ve Microsoft, Salesforce gibi teknoloji devlerinin böyle adımlar atması da bu yüzden manâlı.

Suni zekanın meslek uygun kullanımı nereye evrilir, şu lahza için kesin bir şey söyleyemeyiz. Ancak görünen o fakat bu işlem beklediğimizden de çabuk ilerleyecek. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/07/slacke-chatgpt-entegrasyonu-geliyor/