Snapchat'in güncel verilerini açıkladığını ve Snap Games ile 200 milyon kişiye ulaştığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Artırılmış realite konusuna epeyce yük veren Snap, artırılmış hakikat teknolojisi için ekranlar üreten bir girişimi satın almaya hazırlanıyor.

Edindiğimiz bilgilere tarafından Birleşmiş Krallık merkezli WaveOptics girişimini satın alacak olan Snap, laf konusu satın alma için 500 milyon doları gözden çıkardı. 2014 yılında David Grey ve Sumanta Talukdar göre Abingdon'da kurulan WaveOptics, artırılmış gerçeklik teknolojilerine odaklanıyor.

Artırılmış realite teknolojisi üstünde kullanılabilmesi için saydam ekranlar üreten WaveOptics, sanal görsellerin bu ekranlar üzerine aktarılmasına olanak sağlıyor. Bugüne değin 55 milyon dolar yatırım alan WaveOptics'in yatırımcıları arasında Mark Zaleski, Imperial Innovations, Touchstone Innovations, Octopus Ventures, GoerTek Inc. ve Hostplus yer alıyor.

Toplamda 125 karakter bir ekibe sahip olan WaveOptics, satın alma anlaşması sonucunda bütün çalışanları ile birlikte Snap'in ekipman birimine katılacak. Snap ve WaveOptics'in satın alma öncesinde yeni Spectacles modeli için birlikte çalıştığını da belirtelim.

Snap kadar geçtiğimiz hafta tanıtılan artırılmış gerçeklik destekli yeni Spectacles modelinin sırça kısmında WaveOptics kadar üretilen ekranlar kullanılıyor. 30 dakikalık bir batarya ömrüne sahip olan yeni Spectacles modeli efekt ve lensler doğru artırılmış realite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/24/snap-artirilmis-gerceklik-teknolojisi-icin-ekranlar-ureten-waveoptics-i-satin-aliyor