2015 yılında yayınlama hayatına başlayan bir spor kültür dergisi olarak karşımıza meydana çıkan Socrates Dergi, ülkemizdeki spor basını içindeki en manâlı oyunculardan. Ülkemizdeki futbol odaklı spor basınından farklı olarak tek bir spor dalına odaklanmayan bir anlayışa sahip olan Socrates Dergi, takriben 8 yıldır başarılı işlere imza atıyor.

Dijitalleşme öyle fazla sektörü olduğu gibi dergiciliği de en ince ayrıntısına kadar değiştiriyor. 2021 yılının Aralık ayında SHERPA ve Atolye15 ile birlikte web sitesini yenileyerek dijitalleşme sürecine başlayan Socrates Dergi, geçtiğimiz Ocak ayı itibarıyla maddesel dergi çıkarmaya ara verdi.

Dergiyi online olarak kullanıcılarına sunan Socrates Dergi, podcast ve YouTube içerikleri konusunda da epeyce gösterişli. Socrates Dergi, web sitesi ile başlayan dijitalleşme yolculuğuna yeni bir mobil başvuru formu ile birlikte devam ediyor. Bugün Socrates tarafından paylaşılan bilgilere tarafından, platformun mobil uygulaması resmen kullanıma sunuldu.

Türkçe ve İngilizce içerikler sunacak

Hem Türkiye ayrıca de yurt dışı pazarı için hazırlanan başvuru formu, Türkçe ve İngilizce almak üzere iki dilde kullanılabiliyor. Socrates Dergi çizgisinde ilerleyecek olan uygulamanın Türkçe versiyonu içinde odağına spor ve popüler kültürü alan röportajlar, yazılar ve sözlü tarih içerikleri yer alacak.

Uygulamanın İngilizce versiyonu ise ABD ve İngiltere pazarlarına odaklanıyor. Bu versiyonda ise NBA, NFL, futbol, bisiklet, snooker ve tenis gibi alanlarda içerikler bulunacak. Uygulamanın tasarımına baktığımızda ise geleneksel haber ve içerik uygulamalarından ayrı olduğunu görüyoruz.

TikTok ve Instagram'ın Reels akışına aynı bir tasarım çizgisinde olan Socrates uygulamasının asıl sayfası, keşfet ve içerikler isimli iki kısımdan oluşuyor. Uygulamanın kullanıcıları, içeriklere yorum yapabiliyor ve profillerini diledikleri gibi kişiselleştirebiliyor.

Tatbik içinde profilinize futbol ve basketbol forması ekleme gibi kişiselleştirme seçenekleri de bulunuyor. Karanlık mod özelliğine de sahip olan Socrates uygulaması, hem iOS ayrıca de Android platformunda mevcut durumda. Okuyucu deneyimine odaklanan ve beyaz yerine okuma hissi için daha yerinde olan saman kağıdına aynı bir renk seçim eden başvuru formu, uzun içeriklerde e-kitap hisse vermeyi hedefliyor.

Socrates uygulamasının temelinde ücretli bir başvuru formu olduğunu da paylaşalım. Uygulamaya ücretli bir şekilde kullanmayanlar, içeriklerin sadece belli bir bölümünü görebiliyor. Socrates uygulamasının yıllık ücreti ise 199,99 TL. Dilerseniz Socrates uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/05/05/socrates-dergi-mobil-uygulama-socrates-app/