SONY'nin en yeni XDCAM kamerası devrim niteliğinde özellikler ile tanıtıldı. 

Sony bugün en yeni XDCAM omuz tipi video kamerası PXW-Z450'yi tanıttı. Yeni 2/3 tipi Exmor R® CMOS sensörüyle 4K (3840 x 2160) kalitesinde harika görüntüler çekebilen video kamera, olağanüstü ağırlık dengesi, düşük güç tüketimi ve mükemmel ağ özellikleriyle dikkat çekiyor.

Sony Avrupa, Sony Profesyonel Çözümler Pazarlama Müdürü Lucie Wendremaire ürün hakkında şöyle konuştu: "Teknolojiyi ileriye taşıyan ve 4K prodüksiyon alanında müşterilerimizin ihtiyaçlarına yanıt veren çözümler oluşturan Sony, bu sayede konumunu daha da güçlendiriyor. Dünyanın 2/3 tipi 4K görüntü sensörlü1ilk 4K XDCAM omuz tipi video kamerası olan Sony'nin PXW-Z450 modeli, video kameraların geleneksel imkanlarını genişleterek 4K çözünürlükte çeşitli TV programları üreten yayıncılar için ideal bir tercih sunuyor."


Standart B4 yuvalı lenslerin adaptör gerekmeden doğrudan gövdesine takılabildiği PXW-Z450, farklı lensleri kolayca değiştirme esnekliği sağlıyor. Yüksek yakınlaştırma oranı ve derin alan derinliği (DOF), kullanıcılara etkileyici görüntü kalitesi sunuyor.


Çeşitli uygulamalar için çoklu formatta kaydı da destekleyen video kamera, kullanıcıların güçlü 1080p HD formatında çekim yapmasına ve gerektiğinde 4K 59,94p formatına geçmesine olanak tanıyor. PXW-Z450, 4K kayıt için XAVC Intra ve XAVC Uzun codec'lerinin yanı sıra MPEG HD422'yi destekliyor.


PXW-Z450 ayrıca yayıncıların taşınabilir birim kullanmadan, sahada bulunan başka bir kameradan SxS karta harici sinyal kaydetmesini sağlayan havuz beslemesi işlevlerini (HD/SD-SDI) destekliyor.


Saha prodüksiyonu için uygun olan PXW-Z450, özelliklerinin birçoğunu PXW-X400'den alıyor. Bunlar arasında kullanıcıların proxy klipleri veya doğrudan akışlı AV sinyallerini ağa bağlı diğer ekipmana iletmesini sağlayan "ONLINE düğmesi" ve düşük güç tüketimi işlevi bulunuyor. Ayrıca iyi ayarlanan lens ve gövde dengesi, ağırlığın önde toplanmasını önleyerek gün boyunca çekim yapmayı rahat hale getiriyor.


Sony mevcut PXW-X400 kullanıcıları içinse 4K yükseltme kiti CBK-Z450UK'yi piyasaya çıkaracak. Yeni kit, kullanıcılara PXW-Z45022 ile aynı işlevleri sunuyor.


PXW-Z450 lenssiz ve vizörsüz olarak, yalnızca gövde halinde sunuluyor ancak mükemmel odaklama performansına sahip olmak için isteğe bağlı HDVF serisi Full HD OLED vizör (HDVF-EL20/ EL30) ile birlikte kullanılabiliyor; böylece günümüzün zorlu içerik oluşturma şartları için mükemmel bir seçenek haline geliyor. 

PXW-Z450, ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas Convention Centre'da düzenlenecek 2016 NAB fuarında stand C11001, Merkez Salon, C-5'te ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.



PXW-Z450'nin 2016'nın sonlarına doğru piyasaya sunulması planlanıyor.

CBK-Z450UK ise 2017'de piyasaya çıkacak.