Oyun sanayisinin öncü isimlerinden Sony, bünyesine bağlı Evolution Studios’u kapatma kararı aldı. Driveclub ve Motorstorm’un geliştiricilerinden Evolution Studios, Sony’nin geçtiğimiz günlerde aldığı kararla kapatılacak.

Kapatılma süreci ise, DriveClub’ın sıkıntılı yayın süreci ve Evolution’dan pek çok işten çıkarılma olayları ile başladı. Sonrasında ise PlayStation 4 platformu için özel olarak geliştirilen yapımlardan Driveclub satışa sunulduğu zamanlarda epey sorunlu bir oyun olarak görüldü. Sorunlar, günler içinde çözülemedi ve aylarca devam etti. Sorunların çözülemeyip, uzun süre devam etmesi de kullanıcılar tarafından eleştirilmesine neden oldu. Gerçekte çok iyi görsel efektlere sahip olan Driveclub, Evolution Studios tarafından geliştirildi ve var olan hatalara rağmen piyasaya sunuldu. Hataları, yapılan güncellemeler ile telafi etmek isteyen şirket, bunda da pek başarılı olamadı. Çok büyük hataların giderilmesinin ayları bulması da bir diğer eksi oldu. Duruma el koyan Sony, tüm bunlar sonucunda da Evolution Studios’u kapatma kararı aldı.

Alınan kararın açıklamasını Sony, SCE Worldwide Studios genelinde yapılan bir araştırmanın, rekabet ortamında kaynakların çok daha yüksek kaliteli, yenilikçi ve ticari olarak mümkün projelerde kullanılabileceğinin görüldüğü belirtiliyor. Bu yüzden de özellikle Avrupa stüdyolarında köklü bir değişime gidildiği ve bu değişimin sonucu olarak Evolution Studio'nun kapatılacağı, şeklinde yapmıştır.

Alınan kararın olumsuz sonuçları da yok değil. Olumsuz etkilerini ise Sony, kendilerini pek çok yetenekli kişiyi kaybetme riski ile karşı karşıya bıraktığını ve durumdan üzüldüklerini belirten firma, buna rağmen daha heyecan verici yeni projeler üzerinde çalışan diğer stüdyolara odaklanmanın uzun süreçte kendileri için daha iyi olacağı, şeklinde belirtmiştir.

Evolution Studios’ta çalışan kişilerin geleceği hakkında sorulan soruların cevabı ise, bazı kişilerin firma içindeki uygun pozisyonlara geçeceği, firma içinde kişiye uygun pozisyon bulunmaması durumunda ise, ayrılan çalışanlar için yerel geliştiriciler ve diğer sektörün öncü firmaları ile iletişimi geçip uygun kadrolara yerleştirilecekleri, şeklinde oldu. Sony, şu an için işsiz kalan tüm çalışanlarına gereken bütün desteği verecekleri açıklamasında bulundu. Sony’in bundan sonraki hedefi ise günceli yakalayan işler olacak.