Analistlerin olduğu minik bir gruba görüşme aranjör Sony yetkilileri, stok sıkıntısı hakkında yorumlama yaptı. Toplantıya katılan Bloomberg’in analistleri göre hazırlanan rapora tarafından,  yaşanan stok sıkıntısı tahmin ettiğimizden uzun sürecek. Japon teknoloji devi, sorunun 2022 yılının ardına kadar çözülmeyeceğini düşünüyor.

Playstation 5

Konuyla ilgili konuşan Sony Group Finans Direktörü Hiroki Totoki, “Talebin bu sene da azalacağını sanmıyorum. Hatta önümüzdeki yıl tedarik miktarını artırıp daha fazla PlayStation 5 üretsek bile, yeterli olmayacaktır.”  açıklamalarında bulundu.

Toplantıda öz eleştiride de yer alan Sony,  PlayStation 5 üretim hattındaki tatmin edici geliştirilmenin yapılmadığını da belirtti. Gerekli iyileştirmelerin yapılacağını açıklayan şirket, tatmin edici sayıda konsol üretmek için ellerinden geleni yapacak.

Stok sıkıntıları ve pandemi zorluklarına karşın epeyce başarılı satış rakamları yakalayan PlayStation 5, geçtiğimiz ay tarihin en çabuk satan oyun konsolu olmuştu. Uzmanlar konsolun bu satış başarısını sürdürmesi halinde sorun yaşamadan PS4’ün satmak rakamlarını geçmesini bekliyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/sonyden-moral-bozan-playstation-5-aciklamasi
Yorumlar