Sony'nin yeni çözümleri, son teknoloji ürünü 4K da dahil olmak üzere üst düzey görüntü yakalama teknolojilerinden yararlanarak her ortamda kristal netliğinde görüntüler sağlayacak. IP kamera pazarındaki köklü yenilik geçmişinden ve teknoloji liderliği konumundan güç alan Sony, yakın zaman önce duyurulan düşük ışıkta kullanıma yönelik SNC-VB770 kamera da dahil olmak üzere en yeni 4K ürün yelpazesinin yüksek çözünürlük ve hassasiyet özelliklerini sergiledi.
Sony'nin bu yılki IFSEC standında bir dizi şehir temalı uygulama ortamları sunuldu:

Taşımacılık çözümleri
Full HD'den dört kat fazla çözünürlüğe sahip 4K, yüz tanıma ve plaka okuma gibi uygulamalar için kullanıcılara doğru ve ayrıntılı görüntüler sunuyor. Düşük ışık teknolojisiyse sahneyi daha iyi görmeyi sağlayarak verimliliği, güvenliği ve emniyeti artırıyor. 

IFSEC 2016'nın yıldız ürünü, Sony'nin endüstride en yüksek hassasiyete sahip çığır açan ağ kamerası oldu. SNC-VB770, IFSEC standının baş köşesinde sergilenecek. Katılımcılar, benzersiz SNC-VB770'in ışığın çok az olduğu ortamlarda bile 4K çözünürlükte tam renkli, canlı ve net ayrıntılar yakalamayı nasıl başardığını görme şansı yakalayacak. Bu yılın Mart ayında duyurulan kameranın tam kare 35 mm 12 MP Exmor® CMOS sensörü, zifiri karanlığa yakın koşullarda geleneksel kamera sensörlerinden önemli oranda daha fazla ışık yakalayarak ışığın az olduğu ortamlarda hassasiyet ve görüntü kalitesi açısından insan gözünün kapasitesini aşan gelişmeler kaydediyor. 

Ziyaretçiler; Akıllı Kırpma ve Akıllı Kodlama işlevlerinin avantajlarını, tam kare sensörlerin nasıl ultra yüksek hassasiyet sağladığını ve akıllı sahne yakalama ve çoklu takip özelliklerinin etkisini keşfedecek. Bu özelliklerin hepsi zorlu şehir izleme, kritik altyapı ve taşımacılık pazarları için ideal çözümler sağlıyor. 
Perakende çözümleri
Sony'nin genişleyen B2B çözüm portföyü, Full HD ve 4K video güvenlik kameralarına ek olarak perakende satıcılar ve küçük işletmeler için de birçok avantaj sunuyor. Kullanıcılar bir "ek" uygulama kullanarak Sony'nin IP kameralarının canlı görüntüleme ve kayıt işlevlerini, harici PC veya dekoder donanımı kullanmadan doğrudan 4K BRAVIA® Profesyonel Ekranlar üzerinden kullanabiliyor. 

Lojistik çözümleri
Sony'nin 4K kameraları, video güvenlik ve izleme ile sınırlı kalmayıp bunların dışında birçok izleme uygulaması için idealdir. Sony'nin bu alandaki kameraları, gelişmiş analitiği en yeni teknolojilerle bir araya getirerek nesne takibi ve barkod okuma uygulamalarının şirketlere hangi faydaları sağlayabileceğini gösteriyor. 

Şehir çözümleri
Sony, bu alanda Akıllı Sahne Yakalama özelliğine sahip ilk 4K video güvenlik kamerası SNC-VM772R'yi ve SNC-VB632Dgibi Full HD modellerini tanıtacak. Sony'nin tanıtımı, bu çözümlerin çok çeşitli şehir izleme ve takip uygulamalarında ayrıntılarla dolu görüntüler yakalayarak güvenlik profesyonellerine gece ve gündüz nasıl yardımcı olabileceğini gösterdi.
Stantta dikkatleri üzerine toplayacak diğer ürünlerse şunlar oldu:

UMC-S3C 4K video kamera: Sony'nin izleme uygulamalarına yönelik ilk 4K mobil video kamerası UMC-S3C, 4K çözünürlüklü renkli video kaydında hem yüksek hassasiyete hem de yüksek çözünürlüğe ulaşıyor. Kompakt ve hafif video kamera, 0,004 lüksten düşük minimum aydınlatma seviyesinde ISO 409.600 ile sınıfındaki en yüksek hassasiyeti sağlıyor. 35 mm tam kare 12 MP sensör ve görüntü işleme motoru, ışığın az olduğu en zorlu durumlarda bile kullanıcıların ayrıntıları yakalamasını sağlıyor. Afetlere müdahale, doğal yaşamı izleme, arazilerin haritasını çıkarma veya arazileri inceleme, izleme, canlı kamera ve daha birçok uygulama için uygun olan UMC-S3C, araçlar ve drone'lar gibi hareketli nesnelere de kolayca takılabiliyor.

Ağ Yönetimi Sistemi: Sony'nin standında yeni Ağ Video Yönetimi Sistemi de sergilenecek. Bu sistem, profesyonellere video içeriğini yönetmek, depolamak ve analiz etmek için esnek bir çözüm sunuyor. Şehir izleme, taşımacılık, finansal hizmetler ve eğitim de dahil olmak üzere çeşitli ticari video yakalama uygulamaları için tasarlanan sistem, Sony'nin 4K ağ kamerası yelpazesi tarafından sunulan benzersiz özellikleri taşıyan en yeni 4K teknolojileri de dahil olmak üzere birçok IP kamerayı destekliyor.

Vision Presenter: Aslen etkileşimli bir sunum çözümü olarak geliştirilen Vision Presenter; canlı kamera akışları, PC uygulamaları ve diğer video kaynakları gibi çok çeşitli multimedya kaynaklarını dinamik, ölçeklenebilir, çok ekranlı, tabletinizden parmaklarınızın ucuyla kontrol edebileceğiniz bir sistemde bir araya getiriyor. 

Vision Presenter, canlı kamera akışlarının, oynatılan videoların ve dinamik bilgilerin tek bir büyük ekran dizisinde gösterildiği kontrol odaları gibi daha karmaşık izleme ortamları ile kurumsal ve endüstriyel izleme uygulamalarında da daha fazla esneklik ve verimlilik sunabilen bir çözüm olduğunu kanıtladı. 

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa Kurumsal Çözümler ve Eğitim Çözümleri Bölüm Başkanı Damien Weissenburger, fuar hakkında şunları söyledi: "Bu yılki IFSEC fuarında, ziyaretçileri Sony standında ağırlayıp en yeni görüntüleme ve sunum yeniliklerini sergilemek için sabırsızlanıyoruz. Ultra yüksek hassasiyet ve olağanüstü düşük ışık kabiliyetleri gibi pazara liderlik edecek yeni özellikler, her türlü müşterinin uygulamasına veya ortamına uygun yenilikçi teknolojileri geliştirmeye yönelik sürekli çalışmaların sonucunda ortaya çıktı."