Sony’nin göz bebeği PlayStation, senelerdir oyun meraklılarının bir numaralı adresi olmaya devam ediyor. Tüm dünyadan oyuncuların seçim ettiği oyun konsolu, daima en yeni ve büyük oyunlar için şahane bir vasıta görevi fark etti.

Bu durumun farkında olan geliştirici şirket Sony ise konsol serisinin her yeni üründe çıtayı azıcık daha yukarı çıkartarak oyuncular için tekrar tekrar en iyi deneyimi sunmayı amaçladı. Teknoloji şirketi bu durumu dürüst kullanmış olacak serinin her yeni üyesiyle rekorlar kırmaya devam ediyor.

PlayStation 5 oyunları daha az yer kaplıyor

Sony yeni bir rekora daha imza attı

Buna tarafından konsol serisinin son üyesi PS5, Sony’nin açıkladığı habere kadar 18 Temmuz itibariyle dünya çapında10 milyondan fazla satarak rekor kırdı. Bu sayede tarihin en hızlı satan konsolu unvanına da sahip olan PlayStation 5, şirketi bir kere daha başarıya ulaştırdı.

It’s official: PS5 has sold 10 million consoles. Thank you!

Full details: https://t.co/PmajlWtWh1 pic.twitter.com/cMGTGBEVwY

— PlayStation (@PlayStation) July 28, 2021

Salgın nedeniyle tüm dünyayı etkileyen miktar sıkıntısına ve teknik teçhizat kıtlığına rağmen PS5 ‘in bu başarısından kibir duyduğunu ifade eden Sony, PlayStation deneyimini her zamankinden daha iyi hale getirmek için elinden geleni yaptığını belirtiyor.

PS5’in muhteşem alımı ve artan oyun eğlencesi portföyü ile hayranlarına teşekkür borçlu olduğunu dile getiren Sony ekibi, erken başarının kullanıcıların desteği ve güveni doğru olduğuna inanıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/sony-playstation-5in-global-satis-rakamini-acikladi