Belli Başlı dili İngilizce olan ya da belli başlı dili seviyesinde İngilizcesi olan yabancı kültürden konuşmacılar ile İngilizce tavır pratiği yerine getirmek isteyenleri bir araya getiren bir platform olarak hizmet sunan BukyTalk, 2019 yılının Mart ayında Hasan Can Üretmenoğlu kadar kuruldu.

2020 yılının Mayıs ayında ise Corona virüs salgınının etkilerinden dolayı somut ortamı tamamen bırakıp online ülkü gelen BukyTalk, kurucuları arasına Emre Baş'ı da katarak yola devam etti. Şu an için 6 kişilik bir takım tarafından yönetilen BukyTalk, katılımcılarına kusur yapmaktan korkmadan İngilizce konuşabilecekleri sosyal bir ortam sunuyor.

Katılımcılar, BukyTalk'ın web sitesi üzerinden açılış, orta ya da ileri seviyelerden hangisinde olursa olsun kendi seviyelerinden maksimum dört iştirakçi ile müsait olunan gün ve saati seçerek katılım sağlayabiliyor. BukyTalk'un bununla birlikte B2B'de de şirket çalışanlarına Functional ve Engagement adında iki ürün sunduğunu da ekleyelim.

Functional daha fazla İngilizce pratik seviyeleri açılış ve orta arasında olan kurum çalışanlara sunuluyor. Engagement ise Functional'dan ayrı olarak İngilizce pratik seviyeleri daha fazla orta ve ileri seviyede olan şirket çalışanlarına sunulan bir hizmet.

2020 yılının Mayıs ayından bu yandan 2 binin üzerinde katılımcıya hizmet sunan BukyTalk, son 22 aylık süreçte ise 5 bin katılımcıya "Korkusuzca Konuşma" seansları sundu. Hem ülkemizde hem de yurt dışarıda Cambly, English Ninjas, iTalki ve Preply gibi kayda değer rakiplere sahip olan BukyTalk, kullanıcılarına sosyal bir ortam sunması ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

BukyTalk'un seanslardaki sosyal ortamının haricinde katılımcılarının seans ardından da sosyalleşebilecekleri yeni bir sosyal mecranın temelini attığını da ekleyelim. 2020 yılının son haftasında Alesta Yatırım'dan 750 Bin TL değer biçme ile birincil yatırımını da bölge BukyTalk, aylık abonelikler üzerinden kazanç elde ediyor.  Son olarak BukyTalk'un 2022 yılında yurt dışına açılmayı hedeflediğini de belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/22/sosyal-dil-ogrenme-platformu-bukytalk/